Velikost črk Kontrast

Začenja se 16. bralna sezona Primorci beremo! Potekala bo od 22. aprila do 8. novembra 2022. V knjižnici akcijo začenjamo z literarnim večerom z Miho Šaleharjem.

Na letošnjem seznamu je 87 leposlovnih in poljudnih del. Da bo izbiranje malo lažje, so naslovi v zgibanki letos urejeni po zvrsteh: leposlovje, mladinsko leposlovje, poljudno-znanstvena literatura ter poezija. Na seznamu so posebej označene knjige, ki so dostopne tudi kot e-knjige ali zvočne e-knjige.

Pravila ostajajo enaka. Sodelujejo lahko člani knjižnice, starejši od 15 let. Akcija poteka v vseh enotah Goriške knjižnice: v osrednji knjižnici, v vseh krajevnih knjižnicah in na potujoči knjižnici. Izberete lahko katero koli knjigo s seznama. Eno prozno ali pesniško delo slovenskega avtorja je lahko po vaši izbiri. Ko boste knjigo prebrali, jo skupaj z izpolnjenim bralnim znamenjem vrnite v knjižnico. Za uspešen zaključek akcije je treba prebrati pet proznih del in eno pesniško zbirko ter v knjižnici oddati izpolnjena bralna znamenja. Bralci, ki bodo bralno akcijo uspešno zaključili, bodo na zaključni prireditvi prejeli priznanje Primorci beremo.

Zgibanka s seznamom knjig Primorci beremo 2022 je dostopna na tej povezavi. Več o peteklih bralnih sezonah je dostopno na tej povezavi.

Vabljeni k sodelovanju in branju knjig slovenskih avtorjev s seznama Primorci beremo 2022.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina