Velikost črk Kontrast

Člani Goriške knjižnice si lahko izposojajo filme iz Baze slovenskih filmov. BSF je digitalni arhiv slovenske filmografije, ki vključuje bazo podatkov, slikovna in pisna gradiva o slovenskem filmu in filmskih ustvarjalcih, video in zvočna gradiva ter video na zahtevo.
Med dostopnimi naslovi so filmski klasiki Sreča na vrvici, To so gadi, Dolina miru, Na svoji zemlji, Ne joči Peter, Cvetje v jeseni, Vesna, Ne čakaj na maj ter novejši filmi, kot so Posledice, Ivan in Ne pozabi dihati. Ljubitelji animiranih filmov si lahko ogledate prigode Princa Ki-ki-do, Koyee, Mačka Murija, Bizgecev in druga dela mednarodno priznanih slovenskih animatorjev, med dokumentarnimi filmi sta Družina in Iskre v času – svetovni računalniški podvig? Med ponujenimi deli so tudi filmi študentov ter Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.
Trenutno je v bazi več kot 500 del, pri vsakem je tudi zapisana kratka vsebina, ustvarjalci, dolžina, nagrade ipd.

Kako si film izposodite
Da si filme lahko ogledate, si morate na spletni strani BSF najprej ustvariti uporabniški račun (klik na Vpiši se zgoraj desno). Na posredovani e-naslov boste prejeli e-sporočilo za aktivacijo. Nato morate račun še  povezati knjižnico.
Podrobna navodila za izposojo filmov so dostopna na tej povezavi.

O izposoji in vračilu
Izposodite si lahko 1 film naenkrat. Po izposoji imate 48 ur časa, da film aktivirate, in nato še 48 ur za ogled. V tem času si lahko film ogledate večkrat. Lahko ga tudi predčasno vrnete (in izberete drugega).

Pa še to
Filmi se predvajajo na spletni strani BSF, zato za ogled potrebujete stabilno in hitro internetno povezavo.
Kakršnakoli dodatna vprašanja lahko naslovite neposredno na BSF na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Foto: BSF
Besedilo: BSF in Goriška knjižnica

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina