Velikost črk Kontrast

Dostopnost knjižnice in njenih storitev

  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: vse enote

Prosimo vas, da v knjižnico prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Obvezna sta razkuževanje rok in nošenje zaščitinih mask, vzdržujte tudi varnostno razdaljo 2 m od drugih ljudi. Upoštevajte vse splošne ukrepe za zaščito pred okužbo z novim koronavirusom. Hvala.

VRAČILO, IZBIRA IN IZPOSOJA GRADIVA
Med knjižnimi policami se lahko prosto gibljete in samostojno izbirate gradivo. Prosimo vas, da knjige, ki ste jih prelistali in si jih ne boste izposodili, odložite v škatlo »pregledano gradivo«, ker ta dan ne bodo več dostopne drugim bralcem.
Vračilo gradiva poteka izključno na knjigomatu.
Na izposoji si lahko izposodite izbrano gradivo, prevzamete naročeno/rezervirano gradivo ali poravnate morebitne terjatve. Gradivo si lahko izposodite tudi na knjigomatih v pritličju.
Za gradivo, ki ni bilo vrnjeno pravočasno, zaračunavamo zamudnino.

ŠTUDIJ
V prvem nadstropju na strokovnem oddelku je dovoljena uporaba študijskih miz; mesta so namenjena izključno samostojnemu učenju.

NEKAJ OMEJITEV
Kljub sprostitvam nekatere storitve in prostori ostajajo nedostopni: uporaba računalnikov, pravljična soba, atrij knjižnice, sanitarije, fotokopiranje gradiva, zaprta sta časopisni in domoznanski oddelek.

Dostopna sta kavomat in printbox, delujeta Knjižnica semen in Mostrovalnica (omejitev na 2 osebi).

NAROČILO GRADIVA
Če želite, lahko gradivo v naprej naročite in ga v knjižnici samo prevzamete. Naročila lahko opravite preko Moje knjižnice, sprejemamo jih na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ter na tel. 05 33 09 124 (leposlovno gradivo), 125 (otroške slikanice), 127 (gradivo za mladino) ter 114 (strokovno in študijsko gradivo). Naročite lahko do 5 enot gradiva. Ko bo gradivo pripravljeno na prevzem, vas bomo o tem obvestili na način, ki je naveden v vaši članski izkaznici.
Za ranljive skupine ostaja na voljo storitev Knjiga na dom

VREČKE PRESENEČENJA
Pripravljamo tematske vrečke presenečenja, v katerih so tri knjige po našem izboru: kriminalke, ljubezenski romani, mladinsko leposlovje, slikanice, poljudna in strokovna literatura … Vsi paketi so na voljo v osrednjem razstavnem prostoru v pritličju.

MEDKNJIŽNIČNA IZPOSOJA
Medknjižnično izposojo izvajamo v 1. nadstropju na oddelku s strokovnim gradivom. Tu gradivo naročite in ga tudi prevzamete, vračate pa ga zaposlenemu pri knjigomatu za vračilo v pritličju. Tako kot ostale knjige mora odležati predvideno karanteno, potem ga bomo vrnili.
Medknjižnična izposoja je odvisna tudi od delovanja drugih knjižnic.

KRAJEVNE KNJIŽNICE
Krajevne knjižnice so odprte po spremenjenih urnikih, od 1. julija 2020 pa bodo dostopne po poletnem urniku. Za več informacij preverite pri posamezni knjižnici

 

Objavljeno: 18. 6. 2020, posodobljeno: 24. 6. 2020, 3. 7. 2020, 31. 8. 2020, 14. 9. 2020

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina