Velikost črk Kontrast

IUS-INFO

  jezik / slovenski
  o portalu / pravni in poslovni informacijski portal
dostop / oddaljen dostop preko spletne strani Goriške knjižnice (z uporabo članske številke in COBISS+ gesla), dostop preko računalnikov v knjižnici – na časopisnem oddelku z uporabniškim imenom in geslom Goriške knjižnice

Portal je sestavljen iz treh glavnih vsebinskih sklopov: zakonodaje, sodne prakse in pravne literature. Na portalu je na voljo pravni terminološki slovar ter seznam pravnikov in notarjev; prebirate lahko revijo Pravna praksa, Evro pravna praksa, Podjetje in delo ter Revus.

Na vstopni strani najdete naslednje rubrike, ki pokrivajo aktualno dogajanje: Kolumna, Novice, Aktualno, V središču in Napovednik dogodkov.

OPOZORILO: Prenos podatkov preko oddaljenega dostopa je omejen z dnevnim limitom, prenos podatkov preko računalnikov za uporabnike v knjižnici pa je omejen z mesečnim limitom. Vsebino portala se lahko uporablja za študijske in raziskovalne namene. Uporaba v komercialne namene ni dovoljena.

UPORABNO:

Koristne informacije za uporabnike portala IUS-INFO najdete na podstrani Naročništvo in podpora (brezplačni spletni seminarji, prijava na Tednik IUS-INFO, predstavitev portala in navodila za uporabo, možnost objave diplomskega dela na portalu IUS-INFO ...).

 

Navodila za uporabo IUS-INFO  

IUS-INFO – Soustvarjamo pravo  

IUS-INFO – Zakonodajna knjižnica  

IUS-INFO – Pravni kliping  

IUS-INFO – Alert