Velikost črk Kontrast

Oddelek s strokovnim gradivom

Oddelek s strookovnim gradivom

Zbirka strokovnega gradiva

Strokovni oddelek v prvem nadstropju hrani raznovrstno gradivo s številnih področij: znanstveno, strokovno in poljudnoznanstveno literaturo, visokošolske učbenike, avdio in video zbirke ter zemljevide in notno gradivo. Manjši del zbirke predstavlja strokovno gradivo v tujih jezikih, predvsem v angleškem.

Gradivo je v prostem pristopu.

Oddelek

Poleg gradiva je na oddelku informacijski pult, glasbena in video soba, geografski kotiček, avtomati za izposojo, računalniki za iskanje po katalogu Cobiss. Delovne mize vzdolž oddelka so opremljene s priključki za uporabo prenosnih računalnikov, člani knjižnice imajo dostop do brezžičnega omrežja.

Čitalniška zbirka

V priročni čitalniški zbirki so dostopni leksikoni, slovarji, enciklopedije in druga literatura, ki jo lahko uporabljate v knjižnici.

Zanimivosti

V vitrini je stalna razstava Valvasorjevih del: Slava vojvodine Kranjske – od originala, ponatisa, faksimila do prevoda celotnega dela, ponatis grafične zbirke Iconoteca Valvasoriana ter nekaj faksimiliranih izdaj drugih Valvasorjevih del.

Zanimiv je tudi multimedijski portal Arhiv spomina – Archiviodellamemoria, ki vsebuje ustna pričevanja, fotografije in druge dokumente – avtentični zgodovinski material, dragocen za spoznavanje in raziskovanje obmejne identitete goriškega območja.

 

  Kontakti
Oddelek s strokovnim gradivom
  05/ 330 91 13
  05/ 330 91 14