Velikost črk Kontrast

Oddelek za cicibane

Oddelek za cicibane

Gradivo za najmlajše

Oddelek za cicibane je namenjen najmlajšim obiskovalcem knjižnice, otrokom do 9. leta starosti. Nahaja se v pritličju, kjer otroci izbirajo in prebirajo knjige pod budnim očesom zmaja in mačka Murija. Knjige so označene s črko C (cicibani), opremljene z rdečo nalepko, urejene po abecedi in postavljene tako, da otroci do njih prosto dostopajo.

Na oddelku je na voljo raznovrstno gradivo: kartonke, pravljice in slikanice, slikopisi, poezija za otroke, uganke, bogata zbirka ljudskih pravljic ter glasbene zgoščenke s pesmicami in pravljicami, DVD-ji z risankami in otroški filmi.

Dejavnosti za otroke

Za otroke pripravljamo številne dejavnosti. Skupaj s starši se lahko udeležijo ustvarjalnih delavnic, za učence od 1. do 4. razreda pripravljamo nagradno uganko meseca, vabimo tudi na gledališke predstave in predstavitve otroških in mladinskih knjig. Redno postavljamo priložnostne razstave, da izpostavimo različne ustvarjalce (pesnike, pisatelje, ilustratorje ...), pripravljamo tudi izbore pravljic na določeno temo. Že vrsto let neprekinjeno organiziramo ure pravljic. Otroci jim prisluhnejo v pravljični sobi: ta najlepši kotiček v knjižnici je skoraj skrit, namenjen pa je otrokom: pod nogami mehka trava, za stol cvetlice, nad glavo zvezdnato nebo, v zraku pa tisoč pripovedi.

 

  Kontakt
Oddelek za cicibane
  05/ 330 91 25