Velikost črk Kontrast

Oddelek za mladino

Oddelek za mladino

Mladinsko leposlovje

Na mladinskem oddelku je leposlovje razdeljeno na dve starostni stopnji, ki sta označeni z modrimi in zelenimi nalepkami na hrbtiščih knjig. Knjige za pionirje, otroke od 9. do 12. leta, prepoznamo po modri nalepki in oznaki P, knjige za mladino od 13. do 15. leta po zeleni in oznaki M. Obe starostni stopnji imata zaradi priročnosti ločeno postavljeno znanstveno fantastiko in poezijo.
Bogata je zbirka mladinskega leposlovja v tujih jezikih: v angleščini, nemščini, italijanščini, španščini, francoščini, jezikih nekdanje Jugoslavije in ruščini.

Učbeniki, strokovna literatura za mlade in video zbirka

Oddelek hrani učbenike za osnovno in srednjo šolo ter zbirko poučnih knjig za mladino, ki so postavljene po posameznih področjih.
Poleg tega hrani poučne filme, mladinske filme, mladinske risane filme, poučne računalniške igrice in komplete za učenje tujih jezikov na različnih nosilcih.

Čitalniška zbirka

V priročni čitalniški zbirki so na razpolago enciklopedije, leksikoni in slovarji, ki jih lahko uporabljate v knjižnici.

Kotiček za mlade

Na oddelku je tudi Kotiček za mlade, namenjen starejšim osnovnošolcem in srednješolcem. Tu pripravljamo mini bralno značko za mlade od 9. do 18. leta, seznanjamo s knjižnimi novostmi, sodelujemo pri vseslovenskem projektu Mega kviz, pripravljamo izbore knjig na različne teme, ki so zanimive za mlade. Usmerjamo jih na spletni portal Dobreknjige.si, kjer dobijo veliko predlogov in predstavitev mladinskih knjig, kar jim olajša izbiro.

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zlata hruška – kakovostne otroške in mladinske knjige

Na mladinskem oddelku je na ogled in izposojo pripravljen izbor kvalitetnih mladinskih knjig, ki so jim podelili priznanje zlata hruška.

S spletne strani Pionirske, Mestna knjižnica Ljubljana: »Zlata hruška je znak kakovosti otroških in mladinskih knjig. Po mnenju uredniškega odbora, ki vsako leto pripravlja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo pravico do znaka Zlata hruška.«

Več o Zlati hruški lahko preberete tukaj.

 

  Kontakt
Oddelek za mladino
  05/ 330 91 27