Velikost črk Kontrast

Iskalnik Pubmed

World Digital Library

Pubmed je iskalnik, ki zagotavlja dostop do izvlečkov ter tudi do polnih besedil iz zbirke MEDLINE. To je najpomembnejša bibliografska zbirka s področja medicine in zdravstva. Pokriva tudi področje športne medicine, rehabilitacije, terapije ...

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/  

 

Glasbeni vodič Momus

World Digital Library

Glasbeni vodič Momus ljubitelja glasbe popelje po poteh snovne glasbene dediščine Slovenije. Interaktivna zasnova spletne publikacije s slikovnim gradivom in podrobnimi opisi omogoča neposreden stik s spomeniki, spominskimi ploščami, spominskimi parki in muzejskimi glasbenimi zbirkami. MOMUS želi na enostaven in dostopen način vsakomur približati slovensko glasbeno kulturo ter jo postaviti na vidnejše mesto v zavesti domače in mednarodne javnosti.

https://www.momus.si/#  

 

Europeana

Europeana

Europeana povezuje več kot 50 milijonov digitaliziranih enot gradiva: podob, besedil, zvokov, video gradiva in 3D objektov. Vanjo prispevajo muzeji, galerije, knjižnice in arhivi številnih evropskih držav. Ob koncu leta 2019 je ugasnil portal The European Library, njegove vsebine pa so postale del Europeane.

www.europeana.eu  

Gallica

Gallica

Gallica je digitalna knjižnica Nacionalne knjižnice Francije. Ponuja dostop do več kot 6 milijona dokumentov: dostopna so besedila, rokopisi, zvočni posnetki, zemljevidi, fotografije idr.

http://gallica.bnf.fr  

Sistory

Sistory

Portal Zgodovina Slovenije nastaja na Inštitutu za novejšo zgodovino in prinaša tako digitalizirane kot izvirno digitalne vsebine.

www.sistory.si  

Slovenska biografija

Slovenska biografija

Na spletnem portalu Slovenska biografija so dostopni trije slovenski biografski leksikoni: Slovenski biografski leksikon, Primorski slovenski biografski leksikon in Novi Slovenski biografski leksikon (črki A in B). Zanj skrbita Slovenska akademija znanosti in umetnosti in Znanstvenoraziskovalni center SAZU.

www.slovenska-biografija.si  

World Digital Library

World Digital Library

WDL omogoča dostop do gradiva (knjig, zemljevidov, zvočnih zapisov itd.) iz držav in kultur vsega sveta. Vanjo prispevajo muzeji, arhivi, knjižnice, različne institucije in drugi.

www.wdl.org