Velikost črk Kontrast

Predstavljamo vam nekaj projektov, ki jih v knjižnici soustvarjamo. Sodelujete in prispevate lahko tudi vi – spomine, fotografije, zgodbe, znanje… Če vas kaj od spodaj opisanega zanima, nas obiščite, povprašajte.

Virtualna knjižnica Slovenije (Cobiss+)

Virtualna knjižnica Slovenije (COBISS+)

COBISS (Kooperativni online bibliografski sistem in servisi) predstavlja organizacijski model povezovanja knjižnic v knjižnični informacijski sistem. S tega spletnega mesta je mogoč dostop do informacij v več kot 900 slovenskih knjižnicah. S pomočjo uporabniškega profila Moj Cobiss pa lahko pregledate izposojeno gradivo, podaljšate rok izposoje, rezervirate gradivo, shranjujete svoja iskanja ...

Aplikacija mCOBISS – mobilnim napravam prilagojena različica COBISS+

 

www.cobiss.si  

dLib

Dlib

DLib je Digitalna knjižnica Slovenije na spletu in omogoča dostop do digitaliziranega gradiva: časopisov, knjig, fotografij, plakatov, razglednic, rokopisov, zemljevidov, 3D predmetov... Vanjo gradivo prispevajo knjižnice, društva, inštituti, podjetja, muzeji, občine in drugi.

www.dlib.si  

Kamra

Kamra

Portal združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Vsebine Kamre so predstavljene kot zgodbe, značilne in zanimive za neko območje.

Na portalu Kamra so dobrodošle vsakovrstne domoznanske vsebine, tudi vaše. Če želite objaviti zgodbo oziroma vsebino na Kamri, nas kontaktirajte.

Več

Obrazi slovenskih pokrajin

Primorci.si

Portal Obrazi slovenskih pokrajin (OSP) vključuje biografije osebnosti, ki so bile rojene v posamezni pokrajini ali v zamejstvu, so tam živele in/ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom na katerem koli področju pomembno zaznamovale svoje okolje.

Več

Album Slovenije - osebni spomini 20. stoletja

Album Slovenije

Album Slovenije (na portalu Kamra) je namenjen zbiranju digitalnih kopij fotografij, pa tudi pisem, dokumentov in ostalih predmetov, ki jih skrbno hranimo na svojih podstrešjih. V albumu objavljamo le gradivo, ki je nastalo do leta 2000..

Več

Europeana 1914–1918

Europeana 1914–1918

28. marca 2012 je v Goriški knjižnici potekalo zbiranje spominov na prvo svetovno vojno. Na portalu Europeana 1914–1918 je na ogled 84 zgodb več kot 40 pričevalcev, ki so v knjižnico na zbirateljski dan prinesli predmete iz časa prve svetovne vojne ter o tem povedali zgodbo, povezano s predmetom.

Več

Polonca Kavčič

  05/ 33 09 110

  polonca.kavcic@gkfb.si

Saša Vidmar

05/ 33 09 104

sasa.vidmar@gkfb.si

dLib iskalnik