Velikost črk Kontrast

Zbirka avdio in video gradiva

Zbirka avdio in video gradiva

Avdio in video zbirka Goriške knjižnice obsega skupno približno 20.000 enot, vključuje pa glasbene in neglasbene oziroma govorne zgoščenke ter DVD-je in BD-je (blu-ray ploščke).

Več

Oddelek s strokovnim gradivom

Oddelek s strookovnim gradivom

Strokovni oddelek v prvem nadstropju hrani raznovrstno gradivo s številnih področij: znanstveno, strokovno in poljudnoznanstveno literaturo, visokošolske učbenike, avdio in video zbirke ter zemljevide in notno gradivo.

Več

Oddelek za mladino

Oddelek za mladino

Na mladinskem oddelku je leposlovje razdeljeno na dve starostni stopnji, ki sta označeni z modrimi in zelenimi nalepkami na hrbtiščih knjig. Knjige za pionirje, otroke od 9. do 12. leta, prepoznamo po modri nalepki, knjige za mladino od 13. do 15. leta po zeleni.

Več

Oddelek za cicibane

Oddelek za cicibane

Oddelek za cicibane je namenjen najmlajšim obiskovalcem knjižnice, otrokom do 9. leta starosti. Nahaja se v pritličju, kjer otroci izbirajo in prebirajo knjige pod budnim očesom zmaja in mačka Murija.

Več

Oddelek za leposlovje, jezikoslovje, umetnost in šport

Oddelek za leposlovje, jezikoslovje, umetnost in šport

Na oddelku so ločeno postavljena leposlovna dela slovenskih in tujih avtorjev – poezija, dramatika in romani (splošni, pustolovski, zgodovinski, kriminalni, znanstvenofantastični, biografski in satirični), kratka proza, eseji, pisma, humor, antologije, aforizmi ter spomini in potopisi.

Več

Časopisna zbirka

Časopisna zbirka

Na časopisnem oddelku hranimo bogato zbirko časopisov in revij. Poleg dnevnega časopisja imamo številne slovenske strokovne revije ter poljudne časopise v angleškem, nemškem, francoskem, italijanskem in hrvaškem jeziku.

Več

Domoznanstvo, Bevkova spominska soba in posebne zbirke

Oddelek za domoznanstvo

Domoznanstvo je veda, ki raziskuje, opisuje in proučuje vsa področja človekovega ustvarjanja in védenja o določenem geografskem območju. Na domoznanskem oddelku poleg domoznanskega gradiva hranimo tudi posebne zbirke Goriške knjižnice.

Več