Velikost črk Kontrast

Miren

Knjižnica Šempeter

Andrejka Simčič

  05/ 987 02 14

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Krajevna knjižnica Miren
Miren 125A
5291 Miren

 

LETNI URNIK
ponedeljek, petek 14:00 - 18:00
torek, sreda 9:00 - 13:00

POLETNI URNIK
 torek 9:00-13:00
 petek  14:00-18:00

COBISS KATALOG

OBVESTILO  

Krajevna knjižnica Miren je odprta po rednem letnem urniku.

Vsi uporabniki in obiskovalci knjižnice morajo za vstop izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), zato vas prosimo, da imate s seboj ustrezna dokazila in pripravite osebni dokument. Izjema so osebe, mlajše od 12 let. Člani, ki PCT pogoja ne izpolnjujejo, lahko na vratih knjižnice vrnejo gradivo in prevzamejo v naprej  naročeno gradivo.

Obvezno je razkuževanje rok, nošenje zaščitnih mask (kirurških ali FFP2; izjema so otroci do dopolnjenega 6. leta starosti) in vzdrževanje medosebne razdalje 1,5 m.

Mogoče je vstop v prostor in prosto izbiranje med policami. Gradivo lahko še vedno naročite v naprej (na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) in ga v knjižnici le prevzamete.

Prosimo vas, da prihajate zdravi in brez znakov okužbe dihal. Upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Hvala.

------------------------------------------------

Krajevna knjižnica Miren

Pobuda za novo knjižnico je prišla od lokalne skupnosti in Občine Miren Kostanjevica. Želja je tlela dolgo, a knjižnico smo skupaj uresničili v zelo kratkem roku: od pomladi do jeseni, ko knjižnica 3. oktobra 2019, na občinski praznik, odpira svoja vrata.

Prostor in gradivo

Nova knjižnica se nahaja v prostorih nekdanje banke v središču naselja. Razprostira se na dobrih 130 kvadratnih metrih površine. Prostori so v pritličju in lahko dostopni, nekoliko preurejeni, osveženi, prebeljeni in na novo opremljeni s knjižnimi policami.

Ob odprtju nudi več kot 4.000 enot gradiva, za otroke, mladino in odrasle, tako strokovna kot leposlovna dela. Na voljo je računalnik z dostopom do interneta in kotički za branje. V prihodnosti bodo na voljo tudi revije z vsebino trajnejše vrednosti in avdio-video gradivo. 

Prostor pa ne bo le knjižnica, služil bo tudi kot prireditveni prostor za kulturne dogodke.

Slovesno odprtje: četrtek, 3. oktober 2019 ob 17. uri, ob občinskem prazniku v Občini Miren-Kostanjevica. Kulturni program so oblikovali učenci Osnovne šole Miren. Knjižnica posluje od petka, 4. oktobra 2019, naprej. Vabljeni.

 

  • KK-Miren_1
  • KK-Miren_2
  • KK-Miren_3
  • KK-Miren_4
  • KK-Miren_5
  • KK-Miren_6
  • KK-Miren_7
  • KK-Miren_8