Velikost črk Kontrast

Uporaba piškotkov na spletni strani Goriške knjižnice

Piškotek (ang. cookie) je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati, in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

V spodnji tabeli vam predstavljamo, katere piškotke uporabljamo, čemu so namenjeni in koliko časa bodo ostali na vašem računalniku.

Upravljalec

Ime piškotka

Namen

Goriška knjižnica

32 naključnih znakov

Sejni piškotek, ki se uporablja za identifikacijo in pravilno delovanje povezave med računalnikom in strežnikom spletne strani.

Piškotek velja do konca seje.

Piškotek se naloži brez privolitve in je nujen za delovanje spletne strani.

Goriška knjižnica

cookiesDirective

Ta piškotek se uporablja za pomnjenje nastavitev glede uporabe piškotkov na spletni strani. Privzeto se piškotek ne zapiše, ampak se njegova vrednost, in s tem sam piškotek, nastavi ob prvi privolitvi v uporabo piškotkov. V kolikor uporabnik ne privoli v uporabo piškotkov, se na njegov računalnik ne shrani noben piškotek.

Piškotek ima veljavnost 1 leta.

Ta piškotek se naloži, ko uporabnik klikne Zapri obvestilo.

Goriška knjižnica

graffito-font-size-is

Piškotek, v katerega se zabeleži nastavitev velikosti pisave na spletni strani.

Piškotek je veljaven 1 leto.

Piškotek se naloži, ko uporabnik klikne na gumb za spremembo velikosti pisave.

Goriška knjižnica

sikng_highcontrast

Piškotek se uporablja za pomnjenje nastavitve visokega kontrasta.

Piškotek velja do konca seje.

Piškotek se naloži samo, ko uporabnik klikne na gumb za visoki kontrast.

Google

/

Na spletni strani uporabljamo pisave Google Fonts.

Ta storitev lahko nastavlja svoje piškotke. Na to, kako ti spletni servisi uporabljajo vaše podatke, ne moremo vplivati. Priporočamo pa vam, da natančno preberete njihove varnostne politike in se seznanite, kaj se zgodi s podatki, ki jih ti spletni servisi zbirajo, ko uporabite njihove storitve.

Več o zasebnosti Google Font API vmesnika lahko preberete na njihovi spletni strani.

YouTube

use_hitbox
YSC
VISITOR_INFO1_LIVE

Občasno lahko na naših straneh vgradimo video posnetke iz YouTube kanala z uporabo t.i. izpopolnjenega zasebnega načina (privacy-enhanced mode). Na ta način se YouTube piškotki naložijo na vaš računalnik samo, v kolikor pritisnete na gumb za predvajanje, vendar YouTube ne bo shranjeval informacij, s katerimi bi vas lahko identificiral.

Več si lahko preberete na YouTube strani za pomoč pri vgrajevanju video posnetkov.

Piškotki use_hitbox in YSC imajo veljavnost do konca seje, piškotek VISITOR_INFO1_LIVE pa ima veljavnost 240 dni.

Ti piškotki se naložijo samo če uporabnik predvaja video posnetek.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite svoje piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

V nadaljevanju so povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na svojem spletnem brskalniku.

Napovednik

Napovednik dogodkov

Oglejte si napoved dogodkov: 
april 2024.