Velikost črk Kontrast

Krajevne knjižnice

Krajevne knjižnice

OBVESTILO 

Krajevne knjižnice so odprte po rednem letnem urniku – preverite ga lahko pri vsaki krajevni knjižnici: Bilje, Branik, Deskel, Kanal, Miren, Prvačina, Renče, Solkan in Šempeter. Mogoče je vstop v prostor in prosto izbiranje med policami. Gradivo lahko še vedno naročite v naprej in ga v knjižnici le prevzamete.

Vsi uporabniki in obiskovalci knjižnice morajo za vstop izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), zato vas prosimo, da imate s seboj ustrezna dokazila in pripravite osebni dokument. Izjema so osebe, mlajše od 12 let. Člani, ki PCT pogoja ne izpolnjujejo, lahko na vratih knjižnice vrnejo gradivo in prevzamejo v naprej  naročeno gradivo.

Obvezno je razkuževanje rok, nošenje zaščitnih mask (kirurških ali FFP2; izjema so otroci do dopolnjenega 6. leta starosti) in vzdrževanje medosebne razdalje 1,5 m.

Upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

-----------------------------------------------

Goriška knjižnica ima devet krajevnih knjižnic v okoliških krajih: Bilje, Branik, Deskle, Kanal, Miren, Prvačina, Renče, Solkan in Šempeter. Odprte so od dvakrat do štirikrat na teden, v vseh knjižnicah poteka računalniška izposoja gradiva. Katalog je dostopen preko spleta.

V krajevnih knjižnicah velja ista članska izkaznica kot v centralni enoti. Fondi gradiva so ločeni, zato je potrebno gradivo vrniti v tisto enoto, iz katere smo si ga izposodili. Tudi za krajevne knjižnice velja Pravilnik o splošnih pogojih poslovanja Goriške knjižnice Franceta Bevka Nova Gorica.

 

Napovednik

Napovednik dogodkov

Oglejte si program aktivnosti za januar 2022.