Velikost črk Kontrast

Medknjižnična izposoja

Izposoja iz drugih knjižnic

Če v knjižnici gradiva nimamo ali ni dostopno, ga lahko za člane knjižnice naročimo iz druge knjižnice z medknjižnično izposojo. Naročimo lahko izposojo vseh vrst knjižničnega gradiva ali kopije člankov. Storitev je plačljiva po veljavnem ceniku.

Naročanje gradiva

Člani lahko gradivo naročijo na dva načina:

  1. preko uporabniškega profila Moj Cobiss s prijavo v Mojo knjižnico ali
  2. osebno v knjižnici, kjer izpolnijo naročilnico za medknjižnično izposojo (1. nadstropje, oddelek s strokovnim gradivom).

Izposoja

Rok izposoje določa knjižnica, ki gradivo posoja.
Naročeno gradivo člani prevzamejo in vrnejo na oddelku s strokovnim gradivom. Preklic naročila je možen samo v primeru, da dobavitelj še ni odposlal gradiva.

Podaljšava roka izposoje je možna, vendar je odvisna od knjižnice, ki gradivo posoja. Za podaljšanje lahko član zaprosi dan ali dva pred iztekom roka izposoje.

Član knjižnice se ob oddaji naročila zaveže, da bo poravnal izposojevalnino ter morebitne stroške zamudnine, opomina, uničenja, izgube ali poškodbe gradiva.

Medknjižnična izposoja iz tujine

Če v Sloveniji gradiva ni, ga lahko naročimo tudi iz tujine. Medknjižnična izposoja iz tujine poteka preko Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani. Ceno določa knjižnica, ki knjigo posreduje.

Naša knjižnica svoje gradivo posreduje tudi drugim knjižnicam, ki zanj zaprosijo.

 

  Kontakti
Medknjižnična izposoja
  05/ 330 91 14
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.