Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Vikija Grošlja

  • Začetek dogodka: četrtek, 04 april 2019
  • Konec dogodka: četrtek, 04 april 2019
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 4. aprila 2019, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Najvišji vrhovi celin. Avtor Viki Grošelj v njej pripoveduje o vzponih na najvišje vrhove vseh sedmih celin: Everest, Aconcagua, Denali, Kilimandžaro, Elbrus, Vinson in Kosciuszko.

Viki Grošelj je športni pedagog, vrhunski alpinist, himalajec, gorski reševalec in gorski vodnik. Kot alpinist je poleg številnih vzponov, ki jih je opravil v domačih in tujih gorah, sodeloval na več kot tridesetih odpravah v izvenevropska gorstva. V Himalaji je opravil enajst vzponov na vrhove desetih od štirinajstih najvišjih vrhov našega planeta. Je prvi Slovenec, ki se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin.

"Preplezati najvišje vrhove vseh sedmih celin našega planeta je veličasten izziv za vse, ki jim je pustolovščina pomemben del življenja. Če mu prištejemo še razkošnost razlik med posameznimi vrhovi in pokrajinami – celinami, bi na Zemlji težko našli bolj barvit in zanimiv gorniški cilj." (Vir: Viki Grošelj, Najvišji vrhovi celin, platnica knjige)

Dogodek bo v dvorani, prijazno vabljeni!

Dostopnost gradiva v Goriški knjižnici lahko preverite v katalogu: tukaj.

 

Filtri dogodkov

Tip dogodka

Kraj dogodka

Ciljna skupina