Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige o Radku Poliču

  • Začetek dogodka: četrtek, 19 avgust 2021
  • Konec dogodka: četrtek, 19 avgust 2021
  • Ura dogodka: 19:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 19. avgusta 2021, ob 19. uri vabljeni na poletni literarni večer. V okviru Beletrininih trubadurjev 2021 nas bo obiskala avtorica Petra Pogorevc. V pogovoru s Tino Podgornik bo predstavila biografski roman o življenju in delu Radka Poliča z naslovom RAC. Roman je izšel leta 2020 pri založbi Beletrina. Dogodek organizirata založba Beletrina in Goriška knjižnica.

Prijazno vabljeni k ogledu.

Posebno obvestilo obiskovalcem
Dogodek bo v atriju Goriške knjižnice, v primeru slabega vremena bo potekal pri klavirju.
Pri organizaciji in izvedbi dogodka bomo spremljali pogoje PCT ter upoštevali priporočila za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.


Založba Beletrina o knjigi
»Življenjska zgodba vrhunskega gledališkega igralca, ki je leta 2007 prejel Prešernovo nagrado za življenjsko delo, odstira in prepleta spomine na ustvarjalno pot Radka Poliča Raca. Knjiga, ki jo je po intenzivnih pogovorih z Racem napisala dramaturginja, urednica in publicistka Petra Pogorevc, je napisana v prvi osebi ednine, bogatita jo pristen humor in sočen jezik, oba tako značilna za tega velikega igralca. Brez zadržkov govori o sebi in o stvareh, ki so ga v življenju doletele, pa naj gre za anekdote iz gledališkega sveta ali za tragične dogodke, ki so ga ranili in zaznamovali. Pripoved mu sledi v otroštvo, pojasni njegovo vseživljenjsko povezanost s starši in bratoma ter obudi spomine na tri zakone, predstavi pa tudi njegovo pojmovanje lepega in težkega igralskega poklica.« (Vir: spletna stran Beletrina)

O avtorici
Petra Pogorevc (1972) je diplomirala iz primerjalne književnosti in literarne teorije ter angleškega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Med letoma 1993 in 2007 je delovala kot novinarka, kritičarka, publicistka in prevajalka, leta 2007 pa se je zaposlila v Mestnem gledališču ljubljanskem kot dramaturginja in urednica zbirke Knjižnica MGL. Leta 2017 se je vpisala na doktorski študij na Oddelku za dramaturgijo in scenske umetnosti na AGRFT v Ljubljani. (Vir: spletna stran Beletrina)

V knjižnici sta na voljo tako tiskana izdaja (povezave: 1, 2, 3) kot e-knjiga Biblos. Predstavljena je tudi na portalu Dobreknjige.si.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina