Velikost črk Kontrast

Predstavitev pesniške zbirke Darinke Kozinc

  • Začetek dogodka: četrtek, 26 avgust 2021
  • Konec dogodka: četrtek, 26 avgust 2021
  • Ura dogodka: 19:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 26. avgusta 2021, ob 19. uri vabljeni na predstavitev pesniške zbirke Darinke Kozinc Srce vé: pesmi. Zbirko bo v pogovoru z avtorico predstavila pesnica Barbara Korun, ki je napisala tudi spremno besedo z naslovom Iskanje svetlobe. Izbrane pesmi bo brala dr. Megi Rožič, za glasbeni utrinek bo poskrbel tenorist Domen Kozinc.

Predstavitev bo potekala v sklopu poletnega Domoznanskega večera. Lepo vabljeni.

Posebno obvestilo obiskovalcem:
Dogodek bo potekal v atriju Goriške knjižnice, v primeru slabega vremena bo dogodek potekal pri klavirju.
Pri organizaciji in izvedbi dogodka bomo spremljali pogoje PCT ter upoštevali priporočila za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

O pesniški zbirki:
Pesniška zbirka Srce vé: pesmi je izšla pri Založništvu Jutro, v letu 2021. Na spletni strani založništva so o pesniški zbirki Darinke Kozinc zapisali: »Pesem Darinke Kozinc natanko ve, kje je doma: fige in robide, potok v laporni strugi, burja, morje, Soča, aleksandrinke, Sabotin, Goričanke … to je le nekaj besed, s katerimi nežno boža, iz česar se je rodila, hrani, tolaži, daje moč – tudi ob grenkih spoznanjih uničenega sveta, tudi ob praznih, zaraščenih hišah, ob bolečinah, ki se prenašajo v družini iz roda v rod …« (Vir besedila: spletna stran Založništva Jutro)

Knjiga v katalogu Cobiss: tukaj.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina