Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Na prepihu

  • Začetek dogodka: četrtek, 13 januar 2022
  • Konec dogodka: četrtek, 13 januar 2022
  • Ura dogodka: 18:00, na spletu
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: vse enote

V četrtek, 13. januarja 2022, ob 18. uri, vabljeni k spremljanju predstavitve knjige Na prepihu: zgodba o spremembi, krizi in novem začetku. V pogovoru jo bosta predstavila avtor Samo Rugelj in Tina Podgornik.

Spremljate jo lahko preko platforme Zoom (povezava tukaj) in na Facebook profilu Goriške knjižnice, kasneje bo na voljo tudi na knjižničnem YouTube kanalu.

O knjigi so na spletni strani založbe Litera zapisali:
»Začetek te avtobiografske pripovedi je postavljen v poletje leta 2020, v tisto na videz idilično obdobje po prvem valu epidemije, ki je pretresla nazorske in eksistencialne temelje vsega sveta ter postavila pod vprašaj tudi avtorjevo prihodnje delo. Zamajala je njegova četrtstoletna prizadevanja, obenem pa ga potisnila v stres, zelo blizu travmatičnemu. Celitev zadanih ran je Rugelj v različnih kombinacijah s svojimi bližnjimi našel v napol zavestnem, napol intuitivnem obiskovanju narave in tistih slovenskih gora, za katere v pol stoletja hribolazenja še ni našel časa. Z vsakim dnem, preživetim v vsestransko zdravilni naravi, se je z njega odluščila plast frustracij, ki so se nabrale čez epidemično pomlad. Ob tem je na marsikaterem pohodu naletel na samonikle ljudi, ki so tudi v teh časih znali iz narave potegniti nekaj zase. Konec poletja se je že počutil skoraj osvobojenega in ozdravljenega, potem pa sta ga zlovešči drugi val in vnovična karantena spet odpeljala v neznano.« (Spletna stran založbe Litera)

Dogodek sooblikujeta založba Litera Maribor in Goriška knjižica.

Prijazno vabljeni k ogledu.

Dostopnost knjige v enotah Goriške knjižnice: tiskana izdaja in e-knjiga Biblos.  

Vir naslovnice: Cobiss

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina