Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Nataše Pergar

  • Začetek dogodka: četrtek, 07 april 2022
  • Konec dogodka: četrtek, 07 april 2022
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 7. aprila 2022, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Nataše Pergar Govorica najvišjih gora: doživetja na alpinističnih odpravah: Nanga Parbat 2003, Jannu 2004, Nanga Parbat 2005.

V Goriški knjižnici nadaljujemo z Domoznanskimi večeri. V aprilu 2022 bo z nami avtorica Nataša Pergar, ki bo v pogovoru z literarno ustvarjalko Aljo Furlan predstavila knjigo Govorica najvišjih gora: doživetja na alpinističnih odpravah: Nanga Parbat 2003, Jannu 2004, Nanga Parbat 2005.

Ob začetku dogodka bomo prisluhnili recitaciji pesmi pesnice in pisateljice Alje Furlan.

O avtorici Nataši Pergar in njeni knjigi
Terapevtka Nataša Pergar je v želji po doseganju zavedanja, višje zavesti in zdravja svoje življenje posvetila tistim dejavnostim, ki so ljudem v pomoč. Kot bioterapevtka alpinista Tomaža Humarja je bila članica njegovih treh odprav v Himalajo, in sicer leta 2003 in leta 2005 v Pakistan, kjer je bil Tomažev cilj vzpon na 8126 m visoko goro Nanga Parbat, in leta 2004 v Nepal, kjer je bil njegov cilj vzpon na vzhodno steno 7468 m visoke gore Jannu.
Avtorica v knjigi Govorica najvišjih gora opisuje svoja doživetja na odpravah, ki so ji namenila precej več kot le lepe razglede. Knjiga je izšla pri založbi Chiara v letu 2020. (Vir: Alja Furlan in založba Chiara, na dan 9. 3. 2022)

O pesnici in pisateljici Alji Furlan
Je avtorica več kot dvajsetih knjig za otroke, mladino in odrasle, likovna ustvarjalka ter članica književnikov Primorske in Goriškega literarnega kluba Govorica. Veliko sodeluje z vrtci in pedagogi, vodi tudi delavnice pisanja. (Vir: Kamra in Cobiss+, na dan 9. 3. 2022)

Z dogodkom obeležujemo tudi svetovni dan zdravja.

Srečanje bo pri klavirju. Prijazno vabljeni.

Foto: osebni arhiv Nataše Pergar.

O knjigi na portalu Dobreknjige.si

Dostopnost knjige v Goriški knjižnici.

Obvestilo
Pri organizaciji in izvedbi dogodka bomo upoštevali priporočila za preprečevanje širjenja bolezni covid-19.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina