Velikost črk Kontrast

Kk Branik: Predstavitev pesniške zbirke

  • Začetek dogodka: četrtek, 14 april 2022
  • Konec dogodka: četrtek, 14 april 2022
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Branik

V četrtek, 14. aprila 2022, ob 18. uri vabljeni v Krajevno knjižnico Branik na predstavitev pesniške zbirke Mateja Grudna - Keka: Rja in kri.

Avtor bo v pogovoru z literarno ustvarjalko Aljo Furlan predstavil svojo pesniško zbirko, ki je izšla pri Izobraževalnem zavodu Margarana v letu 2021. Dogodek bo popestril z glasbeno spremljavo na kitari.

Aleksandra Čehovin o avtorju in njegovem delu
»Matej Gruden skozi svoj pesniški prvenec stopa kot pokončen hodec, ki se, zavedajoč se svojih močnih nabrežinskih korenin, izvirajočih iz neštetih bolečih udarcev kamnoseškega orodja in žuljavih rok ribičev ter ene same nikdar dokončane bitke za svoj jezik in narodov obstoj, spogleduje z življenjem okrog sebe in v njem samem.
Pred nami se kot prostrano morje ali krvavordeča gmajna odkrito razodene majhnost človeka, ki nenehno dialogizira z zunanjim in išče neštete načine za razumevanje in osmišljanje svojega sveta. In prav v tem nikdar dokončanem iskanju dozoreva. Svet morja, požlahten z vsemi mogočimi začimbami življenja, spletno vpleta v iskanje odgovorov o sebi, svojem koraku, svoji smeri, s čimer se tudi trpke izkušnje in vprašanja zlijejo na tisto svetlejšo stran življenja, se spreobrnejo v nekakšno prevlado življenjske sile in vsega lepega nad lastno majhnostjo, celo nad občasnim obupom, ki mu največkrat botrujejo razmere.« (Vir: Rja in kri, 2021, str. 62)

O pesnici in pisateljici Alji Furlan
Je avtorica več kot dvajsetih knjig za otroke, mladino in odrasle, likovna ustvarjalka ter članica književnikov Primorske in Goriškega literarnega kluba Govorica. Veliko sodeluje z vrtci in pedagogi, vodi tudi delavnice pisanja. (Vir: Kamra in Cobiss+ na dan 9. 3. 2022)

"Najraje sam razmišljam v morju slišanih besed." (iz pesmi Sam, Matej Gruden - Keko)

Prijazno vabljeni.

Obvestilo
Pri organizaciji in izvedbi dogodka bomo upoštevali priporočila za preprečevanje širjenja bolezni covid-19.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina