Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Anje Radaljac Punčica

  • Začetek dogodka: četrtek, 09 junij 2022
  • Konec dogodka: četrtek, 09 junij 2022
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 9. junija 2022, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjige Anje Radaljac Punčica. V knjižnici nadaljujemo z Literarnimi četrtki. V juniju 2022 bomo pobliže spoznali avtorico Anjo Radaljac, ki bo v pogovoru z dr. Tanjo Badalič predstavila knjigo Punčica. Avtorico bo v uvodu predstavil Aljaž Krivec, urednik založbe Litera. Knjiga je izšla v marcu 2022. Dogodek sooblikujemo z založbo Litera, Maribor.

O avtorici Anji Radaljac in njeni knjigi
Anja Radaljac je pisateljica, prevajalka, literarna in gledališka kritičarka ter soustanoviteljica in sourednica spletnega portala Animot. Doslej je izdala tri samostojne knjige: roman Polka s peščenih bankin (2014, LUD Literatura), esejistično delo Puščava, klet, katakombe (2016, Litera) ter roman Punčica (2022, Litera).
Roman Punčica, ki se med drugim poigrava z žanrom kriminalke in vampirskega romana, otvori iskanje storilca, ko Lilit nekega dne pred svojim kontejnerjem na robu gozda zagleda paket s srhljivo vsebino. Naj se obrne na policijo? Na svoje bližnje? Ali bo naposled primorana posredovati sama? Kočljivo situacijo začnejo nato zapletati še straže, ki pohajkujejo po gozdovih, ter vampirji (pravi in manj pravi). Roman v dveh pripovednih linijah postavlja vprašanja o motivih skrajnih dejanj in razkriva, da ni nič tako preprosto kot se zdi na prvi pogled. (Besedilo: Anja Radaljac)

O dr. Tanji Badalič
Tanja Badalič je raziskovalka in avtorica številnih strokovnih člankov ter več knjižnih del: V mojem svetu (2021, Mladika), Zajčev prostor (2021, Volosov hram), Rosa canina (2020, Volosov hram), Lisjaček Pituralko v rajskem sadovnjaku (2019, Narava) ter Jazburček in njegovo zeleno poslanstvo (2018, Volosov hram). (Vir besedila: dr. Tanja Badalič)

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina