Velikost črk Kontrast

Pogovor z Andražem Rožmanom in Mirtom Komelom

  • Začetek dogodka: četrtek, 17 november 2022
  • Konec dogodka: četrtek, 17 november 2022
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 17. novembra 2022, ob 18. uri nas bosta obiskala avtorja Andraž Rožman in dr. Mirt Komel, ki bosta v medsebojnem dialogu predstavila svoja romana Titov sin in Akiles. Obe knjigi sta izšli pri Založbi Goga v letu 2022.
Prijazno vabljeni na literarno srečanje v okviru dejavnosti »Srečanje z …«.

O avtorjih
Andraž Rožman je diplomiral iz novinarstva na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in je več kot 15 let delal kot novinar. Od nekdaj sta ga najbolj privlačila reportaža in intervju, predvsem pa zgodbe ljudi, katerih glas ni slišan. V zadnjem času se posveča predvsem pisateljevanju, vseskozi pa je močno povezan z alternativnimi javnimi prostori Ljubljane in zgodbami marginaliziranih ljudi. Leta 2019 je pri Založbi Goga izšel njegov prvenec, dokumentarni roman Trije spomini, s katerim je bil nominiran za nagrado kresnik. Titov sin je njegov drugi roman.
Dr. Mirt Komel je pisatelj in filozof ter predavatelj in raziskovalec na Fakulteti za družbene vede in na Filozofski fakulteti. Je avtor številnih znanstvenih monografij (Poskus nekega dotika, Sokratski dotiki, Giljotina duha, Twin Peaks in postmodernizem), njegova literarna dela pa segajo od dram in dramskih pesnitev (Mes(t)ne drame, Luciferjev padec) do potopisov (Sarajevski dnevnik, Kahirske kaheksije). Pianistov dotik (2015) je njegov romaneskni prvenec, sledijo mu Medsočje (2018), Detektiv Dante (2021) ter Akiles (2022). Romana Pianistov dotik in Medsočje sta bila nominirana za nagrado kresnik. (Vir besedila in slik: spletna stran Založbe Goga na dan 2. 11. 2022)

Dogodek poteka v okviru Tedna splošnih knjižnic 2022.

FB banner 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina