Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjig Enakozvočja in Otok psov

  • Začetek dogodka: četrtek, 19 januar 2023
  • Konec dogodka: četrtek, 19 januar 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 19. januarja 2023, ob 18. uri vabljeni na predstavitev knjig in pogovor z avtorjema dr. Leonoro Flis in dr. Primožem Mlačnikom. V pogovoru z dr. Katjo Mihurko Poniž in dr. Ivano Zajc bosta predstavila svoji knjigi Enakozvočja in Otok psov, ki sta izšli v letu 2022 pri založbah Miš in LUD Literatura. Dogodek organiziramo v sodelovanju z Univerzo v Novi Gorici.

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni.

O avtorici in avtorju
Enakozvocja EFlisLeonora Flis je pridružena profesorica za književnost na Univerzi v Novi Gorici, izredna profesorica za književnost na Univerzi v Mariboru in lektorica za angleški jezik na Univerzi v Ljubljani. Pri svojem delu se osredotoča na literarno teorijo, sodobno angleško in ameriško književnost, film, grafične romane ter literarno novinarstvo. Ukvarja se tudi s pisanjem knjižnih in filmskih recenzij in s prevajanjem tako strokovne literature kot leposlovja. Leta 2015 je pri založbi LUD Literatura izšla njena knjiga Upogib časa.

Primož Mlačnik je podoktorski raziskovalec in asistent z doktoratom na Univerzi v Novi Gorici. Njegova raziskovalna področja obsegajo psihoanalizo, filozofijo, literarne vede in kritično teorijo kulture. Leta 2017 je izdal zbirko kratkih zgodb Šarm, leta 2020 pa znanstveno monografijo Poročilo o melanholiji: primer Kafka. Otok psov je njegov romaneskni prvenec.

Povezava na knjigi v katalogu Goriške knjižnice: E. Flis: Enakozvočja in P. Mlačnik: Otok psov.

Logo UNG

(Vir: spletne strani Univerze v Novi Gorici, založbe LUD Literatura ter založbe Miš na dan 27. 12. 2022)

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina