Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Življenje v sivi coni

  • Začetek dogodka: četrtek, 02 februar 2023
  • Konec dogodka: četrtek, 02 februar 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 2. februarja 2023, ob 18. uri, vabljeni na predstavitev knjige Življenje v sivi coni: prizori iz življenja mladega zdravnika in pogovor z avtorjem Davidom Zupančičem.

V Goriški knjižnici nadaljujemo z Literarnimi četrtki. V februarju 2023 bomo pobliže spoznali avtorja Davida Zupančiča, ki bo v pogovoru s Tino Podgornik predstavil svojo knjigo Življenje v sivi coni: prizori iz življenja mladega zdravnika.

Knjiga je izšla pri založbi  Mladinska knjiga v letu 2022.

O avtorju in knjigi:

David Zupančič je mladi zdravnik, ki je na začetku epidemije leta 2020 v urgentni ambulanti Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani potrdil prvi primer okužbe z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji. Znan je po tem, da znanstvene informacije in dogodke podaja na šaljiv način. V času izbruha virusa je bil ves čas vključen v delo na urgencah in intenzivnih enotah.

»S to knjigo ne želim priliti olja na požar strasti, ki ga je zanetila epidemija. Ne želim obsojati, teoretizirati in besneti. V resnici ne želim niti pisati knjige o covidu. Želim samo pripovedovati. O svojem delu infektologa v času pandemije. O svojih izkušnjah, strahovih, zmagah in porazih. O svojih bolnikih, s katerimi smo preživeli najtežje in najdaljše noči v kliničnem centru.« Čeprav je infektologija resna stroka, David Zupančič o svojih izkušnjah, strahovih, zmagah in porazih piše tako, da postaneta medicina in zdravstvo v njegovih zapisih neskončen vir situacijske komedije in zabavnih prizorov, obenem pa tudi pomembnih etičnih in življenjskih vprašanj. (Vir besedila in fotografije: spletna stran založbe Mladinska knjiga. Pridobljeno dne 17. 1. 2023 na spletni strani: https://www.mladinska-knjiga.si/knjige/biografije-resnicne-zgodbe-spomini/zivljenje-v-sivi-coni)

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni. 

 

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina