Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Strnišča

  • Začetek dogodka: četrtek, 09 februar 2023
  • Konec dogodka: četrtek, 09 februar 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 9. februarja 2023, ob 18. uri,  vabljeni na predstavitev knjige Strnišča in pogovor z avtorjem Tonetom Partljičem.

 V Goriški knjižnici nadaljujemo z Literarnimi četrtki. V februarju 2023 nas bo obiskal avtor Tone Partljič. V pogovoru s Tino Podgornik bo predstavil svojo knjigo Strnišča: zgodbe o otrocih in vojni, ki je izšla pri Založbi Pivec v letu 2022.

Na dogodku sodeluje tudi dramska igralka Mojca Partljič.

O knjigi in avtorju:

Knjiga prinaša devet črtic, za katere avtor pravi, da jih je že dolgo nosil v sebi. Lepe, nekatere pretresljive, celo tragične zgodbe o otrocih v raznih vojnah in o njihovem trpljenju. Zgodbe so mozaik prvoosebnih pripovedi. Pripoveduje jih avtor, vsevedni pripovedovalec. Kljub zahtevni tematiki, ki bralca spravi do solz, knjiga ni v celoti črna ali pesimistična, ampak ostaja človeška, navsezadnje govori o rojstvu, božiču, toplem zatočišču družine, pomenu matere, očeta … To je popisano v teh zgodbah, ki jih je pisalo življenje. In ki bi jim avtor najraje dal podnaslov Da se ne pozabi.

Tone Partljič je predan pisanju, gledališču in življenju. Rad ima ljudi. Še posebej otroci v njem zbujajo najtoplejša čustva. Zaradi svoje majhnosti in nebogljenosti. Zaradi svoje ustvarjalnosti in radoživosti. Pravi, da je bil najbolj srečen takrat, ko se jima je z Milko rodila Mojca, in še toliko bolj, ko je prišla na svet vnukinja Urška. »Nova deklica našega rodu je na svetu! Hej! Naj bo srečna. Odslej sem na svetu zato, da bom naredil vse, da ji bo lepo.«

Ko bi se le vsi odrasli zavedali tega svojega poslanstva! (Vir besedila: spletna stran Založbe Pivec in ovitek knjige Strnišča: zgodbe o otrocih v vojni).

Dogodek bo pri klavirju in ga pripravljamo v okviru slovenskega kulturnega praznika 2023.

 Prijazno vabljeni.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina