Velikost črk Kontrast

Predstavitev monografije Povej mi zgodbo

  • Začetek dogodka: četrtek, 16 marec 2023
  • Konec dogodka: četrtek, 16 marec 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 16. marca 2023, ob 18. uri lepo vabljeni na domoznanski večer. Avtorici dr. Barbara Baloh in Samanta Kobal bosta v pogovoru z dr. Majo Melinc Mlekuž predstavili strokovno monografijo Povej mi zgodbo, strokovno monografijo s podpornimi strategijami za ustvarjalno pripovedovanje. Knjiga je izšla v letu 2022 pri Založbi Tržaškega tiska. 

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni.

O avtoricah in knjigi:
Dr. Barbara Baloh, strokovnjakinja za didaktiko slovenščine in Samanta Kobal, dramaturginja ter gledališka pedagoginja, se s pripovedovanjem ukvarjata že več let. Njuna strokovna monografija Povej mi zgodbo je eden redkih priročnikov v slovenskem prostoru, ki se ukvarja s spodbujanjem pripovedovanja pri otrocih. To skuša početi sistematično in s prepričanjem, da tudi če nismo rojeni pripovedovalci, to lahko (vedno) še postanemo.
Priročnik za ustvarjalno pripovedovanje sledi oz. izhaja iz misli italijanskega pisatelja in pripovedovalca Giannija Rodarija. V uvodu je predstavljen teoretski okvir pripovedovanja, ki se nato poveže s pisateljevo ustvarjalnostjo in delom. Bralcem je na voljo tudi vrsta didaktičnih spodbud, kjer avtorici predstavita različne pripomočke, s katerimi je domišljiji mogoče pomagati, da zares razpre svoja krila.
Pripovedovanje je prav gotovo tista dimenzija bralne pismenosti, ki jo velja v modernem svetu ponovno osmisliti. Še zlasti v časih, ki jih je sodobna tehnologija z marsičim obogatila, za marsikaj pa tudi oropala. Monografija je namenjena tako otrokom kot odraslim in predvsem vzgojiteljicam in učiteljicam ter seveda staršem, ki s svojimi otroki radi preživljajo prosti čas s pripovedovanjem, gledališčem in pisanjem. (Vir besedila: knjiga Povej mi zgodbo ter spletna stran Smejse.it, na dan 22. 2. 2023)

Dostopnost knjige v Goriški knjižnici lahko preverite v katalogu/tukaj.

logo zttest

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina