Velikost črk Kontrast

Vrt brez prekopavanja, spletno predavanje

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 15 februar 2021
  • Konec dogodka: ponedeljek, 15 februar 2021
  • Ura dogodka: 17:00 na Fb
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: na spletu

V okviru otvoritve nove sezone Knjižnice semen vas v ponedeljek, 15. februarja 2021, ob 17. uri vabimo na spletno predavanje Metoda Vrt brez prekopavanja, permakultura in naravni vzorci, ki ga bo izvedel Aljaž Plankl, vrtnar in permakulturni načrtovalec. Predavanje bo potekalo na Facebook profilu Goriške knjižnice Franceta Bevka.

V spletnem seminarju nam bo Aljaž Plankl predstavil permakulturo in način učinkovite uporabe tega koncepta na naših vrtovih. Osredotočil se bo na metodo Vrt BREZ prekopavanja, ki, kot pravi sam, »v svojem bistvu upošteva načela permakulture«. Pomagal nam bo, da se bomo prelevili v vlogo opazovalca našega vrta in njegovih naravnih vzorcev ter tako bolje razumeli njegovo delovanje, posledično pa imeli lep in zdrav pridelek.

Seminar organiziramo v sklopu sezonske otvoritve Knjižnice semen 2021. Ker nam trenutne razmere ne omogočajo normalnega odprtja, brskanja po zalogi naših semen ali vnašanja novih semen v bazo, vam zaenkrat ponujamo na voljo samo vnaprejšnje naročilo. Vabljeni torej, da si na tej povezavi pogledate seznam semen, ki si jih lahko izposodite, in jih naročite na e-poštni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Pripravili vam jih bomo za prevzem na glavnem izposojevalnem pultu.

Še nekaj besed o avtorju spletnega seminarja: Aljaž Plankl je človek narave. Je strasten vrtnar in že od samega začetka prakticira celostni sonaravni pristop k vrtnarjenju, saj je v ta svet vstopil ravno zaradi velike strasti do zemlje in rastlin. Je skrbnik spletne platforme Vrt BREZ prekopavanja in mentor v Akademiji vrtnarjenja, kjer s preverjenim sistemom vrtnarjenja pomaga vrtnarjem poenostaviti, olajšati in izboljšati delo na vrtu.  (Vir: osebna predstavitev avtorja)

Foto: A. Plankl

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina