Velikost črk Kontrast

O stresu z mag. Matejo Lenarčič (1), na spletu

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 29 marec 2021
  • Konec dogodka: ponedeljek, 29 marec 2021
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: na spletu

V okviru Radovednih ponedeljkov začenjamo s predavanji iz sklopa O, zdravje! in napovedujemo dve spletni delavnici, ki ju bo vodila mag. Mateja Lenarčič.

Prva bo v ponedeljek, 29. marca 2021,  ob 18. uri na platformi Zoom. Prisluhnili bomo delavnici izkustvenega učenja: STRES – kako se z njim soočiti in ga obvladovati? (na tej povezavi)

Druga bo potekala (izjemoma) v četrtek, 8. aprila 2021, ob 18. uri, tokrat bo govor o tehniki MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) za obvladovanje stresa v času koronavirusa. (na tej povezavi)

Delavnicama lahko sledite na povezavah Zoom, ki sta objavljeni na spletni strani Goriške knjižnice in na knjižničnem FB profilu.

Spremljate ju lahko tudi v živo na FB profilu Goriške knjižnice.

Prijazno vabljeni k ogledu.

O delavnicah

Predavateljica bo na delavnicah spregovorila o tem, kako obvladovati stres, zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti v teh negotovih časih, kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati, kako poskrbeti zase, ohraniti svoj mir in svoje zdravje v času povečanega stresa, ki nas trenutno obdaja ter kako se vrniti v stik s sabo in s svojo notranjo močjo. Predstavila bo tehnike in orodja, ki nam pri tem lahko pomagajo in temeljijo na znanstvenih raziskavah harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov.
Na delavnicah bomo spoznali tudi osnove tehnike obvladovanja stresa MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction), ki temelji na čuječnosti. Program je razvil dr. Jon Kabat-Zinn z Medicinske fakultete Univerze Massachusetts, ZDA. Spoznali bomo, kako nam MBSR lahko pomaga pri obvladovanju stresa v času koronavirusa ter kako lahko izboljšamo kakovost svojega življenja.

O predavateljici

logo Medius

Mateja Lenarčič je magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo ter certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je leto in pol dodatno izobraževala na tem področju. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije, zaključila izobraževanje iz transakcijske analize TA-101. Med drugim je opravila tudi izobraževanje za mediatorko. Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR. Podrobnosti o predavateljici so dostopne na spletnih straneh: Medius in FB Medius (Vir besedila: mag. Mateja Lenarčič).

Foto: Pixabay

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina