Velikost črk Kontrast

Mamice v stiski, predavanje

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 13 september 2021
  • Konec dogodka: ponedeljek, 13 september 2021
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 13. septembra 2021, ob 18. uri vabljeni na predavanje Mamice v stiski z Ireno Stubelj Marinič.
V sklopu predavanj Starševanje, ki jih v letu 2021 uvrščamo v Radovedne ponedeljke, bomo prisluhnili predavanju Mamice v stiski predavateljice Irene Stubelj Marinič.
Ko ženska zanosi, se vsi, ki so ob njej, veselijo rojstva otroka in ji govorijo o vseh lepih trenutkih, ki jo čakajo. Kljub velikim pričakovanjem se mamice dojenčkov in kasneje malčkov velikokrat znajdejo v stiski, ki je niso pričakovale in na katero niso bile pripravljene. 
Dobro je, da se bodoča mama že pred porodom pripravi tudi na težje dele materinstva, če se po porodu pojavi stiska, pa zna poiskati pomoč. Tako se v težavah ne bo počutila osamljena.
Na srečanju se bomo pogovarjali o znakih poporodne depresije, kako se novopečena mamica lahko temu izogne oziroma kako si lahko pomaga, če kljub vsemu pride do stiske po porodu. Razmislili bomo tudi o izzivih v prvem letu materinstva in o ustvarjanju ljubeče vezi z otrokom, s partnerjem in sabo.
Srečanje bo vodila Irena Stubelj Marinič, mag. psihosocialne pomoči in kognitivno-vedenjska svetovalka. Na Goriškem svetuje mamicam v stiski, staršem o težavah pri vzgoji otrok, parom, ki imajo težave v svojem odnosu, o težavah z neplodnostjo pa tudi vsem tistim, ki se spopadajo z izgorelostjo, depresijo, anksioznostjo ... »Ker sem tudi sama mama 6-letnici in 4-letnih dvojčkov, poznam težave, s katerimi se srečujejo mame majhnih otrok. Večkrat sem se znašla v vrtincu utrujenosti, z občutki neustreznosti, osamljenosti, neznanja, zato sem začela iskati rešitve, ki bi mi pomagale iz te pasti. Še vedno se kdaj zgodi, da se počutim zelo daleč od »idealne mame«, vendar se s temi občutji lažje soočam.« 

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni k ogledu.

OBVESTILO: Pri organizaciji in izvedbi dogodkov bomo spremljali pogoje PCT ter upoštevali priporočila za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Vir besedila: Irena Stubelj Marinič, mag. psihosocialne pomoči in kognitivno-vedenjska svetovalka.

Fotografija je simbolična, vir Pixabay

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina