Velikost črk Kontrast

Predavanje o programu Svit

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 19 september 2022
  • Konec dogodka: ponedeljek, 19 september 2022
  • Ura dogodka: 17:30
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 19. septembra 2022, ob 17.30 vabljeni na predavanje o preventivnem zdravstvenem programu Svit, državnem programu presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. Pripravlja ga Nacionalni inštitut za javno zdravje. Dogodek bomo začeli z žrebanjem nagrajencev nagradne križanke Programa Svit.

Predavanje bo pri klavirju.

Prijazno vabljeni na septembrski radovedni ponedeljek!

O programu Svit:

Na srečanju bo podrobneje predstavljen nacionalni Program Svit, državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. V program so vabljeni vsi prebivalci Slovenije, stari med 50 in 74 let, vsake dve leti. Pomembno je, da se vabljeni odzovejo vabilu vsakič, ko ga prejmejo, saj en negativen izvid ne pomeni, da nikoli ne bodo zboleli za to vrsto raka.
Promocija Programa Svit je do sedaj pripomogla k zaustavitvi trenda naraščanja pojavnosti raka na debelem črevesu in danki. Prvič po letu 1950 se je z opozarjanjem na to problematiko krivulja pojavnosti obrnila navzdol, kar je izjemen uspeh.
Želimo si, da bi se ta trend nadaljeval tudi v prihodnje. (Vir besedila: NIJZ in spletna stran Programa Svit na dan 30. 8. 2022)

Foto: spletna stran Program Svit.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina