Velikost črk Kontrast

Zmagovati z glavo, predavanje dr. Tanje Kajtna

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 07 november 2022
  • Konec dogodka: ponedeljek, 07 november 2022
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 7. novembra 2022, ob 18. uri vabljeni na zadnji Radovedni ponedeljek iz sklopa Športanje za um in telo. Prisluhnili bomo predavanju dr. Tanje Kajtna, športne psihologinje ter dr. psiholoških znanosti, z naslovom Zmagovati z glavo: česa se lahko naučimo iz življenja športnikov.

O predavanju in predavateljici
Ste se kdaj vprašali, kdo je športni psiholog, kaj počne, kako priti v stik z njim in kako vam lahko pomaga pri doseganju boljših rezultatov? Odgovore na vprašanja, ki se navezujejo na športno psihologijo, načine dela športnega psihologa, sekcijo za psihologijo športa in še mnogo več bo v sklopu predavanja podala dr. Kajtna.
Dr. Tanja Kajtna je doktorica psiholoških znanosti ter izredna profesorica na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani. Že vrsto let sodeluje s številnimi vrhunskimi športniki – plavalci, atleti, tenisači in umetnostnimi drsalci, izkušnje ima tudi pri delu z biatlonci, jadralci, golfisti, kolesarji, smučarji in tudi športnimi invalidi. V svoje delo poleg fenomenološkega pristopa vključuje pristope vedenjsko – kognitivne terapije in psihoterapije. Njeno globoko zanimanje za to področje izhaja tako iz lastnih izkušenj v športu, ki jih je dobila kot tekmovalka in trenerka, kot tudi iz osebnega prepričanja, da lahko stvari spremenimo, če si to le dovolj močno želimo in smo v to pripravljeni vložiti dovolj truda. (Vir: Športna zveza Celje, Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani ter Sekcija za psihologijo športa na dan 27. 10. 2022)

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni.

Foto: Pixabay.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina