Velikost črk Kontrast

Bonton – ključ do vključenosti v odnose?

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 04 december 2017
  • Konec dogodka: ponedeljek, 04 december 2017
  • Ura dogodka: 17:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 4. decembra 2017, ob 17. uri vabljeni na predavanje in delavnico Bonton – ključ do vključenosti v odnose? Na delavnici bomo na podlagi praktičnih vaj osvežili svoje znanje o bontonu. Vodili jo bosta vodja programa Svetovalnice Veselje do Življenja Milena Finc, mag. ZDŠ, in Lara Samoljenko, dipl. biopsihologinja.

Potekala bo v dvorani knjižnice od 17. do 19. ure. Prijazno vabljeni!

Dogodek sodi v sklop prireditev ob »Tem veselem dnevu kulture« 2017.

Vir fotografije: spletna stran Veselje do Življenja

Bonton? Kaj je že to?

Bonton zajema pravila obnašanja v družbi, ki nam olajšajo vstopanje v odnose ter ohranjanje prijaznih, spoštljivih in povezanih odnosov med ljudmi. Ljudje so nam bolj naklonjeni, če smo prijazni in se vedemo »po pravilih lepega vedenja«, kar bonton tudi opredeljuje. Naši odnosi so ob uporabi bontona lahko boljši, bolj naklonjeni in ljubeči.

Seveda so pravila olikanega vedenja dandanes v marsičem precej drugačna in bolj ohlapna kot v preteklosti, a še vedno marsikje velja, da se je za razgovor za službo ali za zmenek priporočljivo primerno obnašati in urediti. Dejstvo pa je, da naš izgled in naše obnašanje, okolici okrog nas vedno nekaj sporočata. (Vir: http://www.veseljedozivljenja.si/aktualnodelavnice.html)

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina