Velikost črk Kontrast

Predstavitev slikanice Tanje Badalič

  • Začetek dogodka: sreda, 23 junij 2021
  • Konec dogodka: sreda, 23 junij 2021
  • Ura dogodka: 18:00, na spletu
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: na spletu

V sredo, 23. junija 2021, ob 18. uri vabljeni k spremljanju predstavitve medgeneracijske slikanice Tanje Badalič Zajčev prostor (Zavod Volosov hram, 2021).

Slikanica Zajčev prostor, v kateri gledamo svet skozi zajčje oči, pripoveduje o majhnem delčku narave oziroma Zajcu, ki se poskuša boriti proti človekovemu neodgovornemu odnosu do okolja in živali, vse dokler … Interpretacijo zgodbe bodo popestrili zvoki glasbil Mojce Cej in Primoža Kanteta.
Tanja Badalič je doktorirala na področju primerjalnega študija idej in kultur. Raziskovalno se ukvarja z literarno recepcijo avtoric, kritičnimi animalističnimi študijami in ekokritiko – smerjo v literarni vedi, ki kritično preučuje odnos človeka do okolja ter nečloveških živali v literaturi. Piše krajša literarna besedila in pesmi z ekološko ter etično tematiko, v katerih narava in živali zavzemajo osrednje mesto. Svoja dela tudi ilustrira.
Ogled dogodka bo mogoč na YouTube kanalu in Facebook profilu Goriške knjižnice. Posnetek dogodka bo na obeh platformah dostopen tudi kasneje.
Dogodek bo potekal v okviru Goriških literarnih prepletanj pri ZKD NG in JSKD OING ter Domoznanskih večerov v Goriški knjižnici.

logo ZKDNG Logo jskd ng logo Dom veceri logo Go poletjelogo GKFBlogo MONG logo GO 2025

Dostopnost gradiva v Goriški knjižnici: tukaj.

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina