Velikost črk Kontrast

Pustite nam ta svet, dokumentarni film

  • Začetek dogodka: četrtek, 26 maj 2022
  • Konec dogodka: četrtek, 26 maj 2022
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 26. maja 2022, ob 18. uri vabljeni na predstavitev in ogled dokumentarnega filma Dolores Rijavec Strosar in Erike Perić Pustite nam ta svet.

V Goriški knjižnici nadaljujemo z Domoznanskimi večeri. V maju 2022 bomo v sklopu Tednov vseživljenjskega učenja 2022 pobliže spoznali avtorici Dolores Rijavec Strosar in Eriko Perić, ki bosta predstavili dokumentarni film o zgodovini in razvoju Osnovne šole Kozara Nova Gorica z naslovom Pustite nam ta svet. Sledil bo ogled filma.

 Z dogodkom obeležujemo 60-letnico vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami na Goriškem.

O Osnovni šoli Kozara Nova Gorica
Je prepoznavna ustanova za obravnavo otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami na Goriškem. S posebnimi pristopi in metodami dela se zaposleni trudijo zagotoviti celovit otrokov razvoj in napredek v okviru njegovih zmožnosti. Bistvo njihovega dela je, da pustijo učencem biti to, kar so. Drug drugemu priznavajo pravico do drugačnosti, s tem pa se učijo strpnosti. S sprejemanjem drugačnosti in odpiranju možnosti za vključevanje v lokalno skupnost, pa raste tudi družba.

O avtoricah Dolores Rijavec Strosar in Eriki Perić
Sta strokovni delavki OŠ Kozara Nova Gorica, zaposleni v mobilni službi. Ob 60-letnici organizirane vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami na Goriškem sta že tretjič zapored združili moči ter zbrali in uredili gradivo za jubilejni zbornik in dokumentarni film Pustite nam ta svet. (Vir slike in besedila: spletna stran Osnovne šole Kozara Nova Gorica na dan 9. 5. 2022)

Srečanje bo pri klavirju, prijazno vabljeni.  

logo OS Kozara  logo Ted vseziv ucenja

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina