Velikost črk Kontrast

Kk Branik: predstavitev pesniške zbirke

  • Začetek dogodka: četrtek, 26 maj 2022
  • Konec dogodka: četrtek, 26 maj 2022
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Branik

V četrtek, 26. maja 2022, ob 18. uri vabljeni v Krajevno knjižnico Branik na predstavitev pesniške zbirke Davida Terčona Vračanje v gnojnico sanj. Z avtorjem se bo pogovarjala Lara Konjedic.

Vračanje v gnojnico sanj je zmagovalka med pesniškimi zbirkami na natečaju za najboljšo leposlovno knjigo, izdano v samozaložbi, v letu 2020.

Prijazno vabljeni.

O avtorju Davidu Terčonu
Že od gimnazijskih let je sooblikoval kulturno življenje v Sežani in na Krasu. Kot literarni ustvarjalec piše poezijo, kratko prozo, aforizme in novinarske članke. Izdal je pet samostojnih knjig poezije in kratke proze: Ptica, 1979 (pesmi), Na zdrizastem robu jeklene noči, 1986 (pesmi), Za vrati 309, 1996 (z Magdaleno Svetina Terčon, kratke zgodbe), Med izvržki blodnjakov, 2008 (pesmi v prozi) in Vračanje v gnojnico sanj, 2020 (pesmi). Objavljal je v mnogih literarnih zbornikih, slovenskih revijah, sodeloval je tudi na radiu in urejal različne knjižne izdaje.
O pesniški zbirki Vračanje v gnojnico sanj
Je njegova peta samostojna knjiga, ki obeležuje avtorjevo 60-letnico rojstva. Z njo nam v branje ponuja 60 raznorodnih pesmi, sicer zloženih po vzoru nadrealizma in absurda, zbranih v šestih ciklih. Pesnik izhaja iz intimnega odnosa do okolice in sveta, vendar razmišljanje širi tudi na globalno dogajanje, zaznamovano s skrbjo do okoljske problematike in popolnega razpada medčloveških odnosov, ki jih vase srka udobnost sodobne elektronske tehnologije in mamljivost trgovskih središč, kar vodi do razčlovečenja, še huje, do popolnega pretrganja medsebojnega sporazumevanja. Izhod? »Le ena sama pot obstaja: na juriš!«
(Vir besedila: David Terčon in spletna stran JSKD na dan 11. 05. 2022)

Dostopnost knjige v Goriški knjižnici lahko preverite v katalogu na tej povezavi.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina