Velikost črk Kontrast

Deskle: Predstavitev knjige Goreča duša

  • Začetek dogodka: četrtek, 06 oktober 2022
  • Konec dogodka: četrtek, 06 oktober 2022
  • Ura dogodka: 17:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Deskle

V četrtek, 6. oktobra 2022, ob 17. uri bo Krajevno knjižnico Deskle obiskala avtorica Arietta, ki bo v pogovoru z Dašo Medvešček predstavila roman Goreča duša.

Knjiga je izšla v samozaložbi leta 2022.

Prijazno vabljeni.

O avtorici in knjigi:
Arietta je mlada pisateljica, ki je po končani gimnaziji študirala mikrobiologijo. Poezijo in prozo piše že od svojega petnajstega leta, pesmi pa piše tudi za balkanski trg. Pisateljica in prevajalka Maja Novak, ki je roman jezikovno pregledala, pravi, da je »Arietta v marsičem podobna svoji glavni junakinji – pogumna in odločna je prerasla svoje okolje, po zaslugi dobrega poznavanja psihologije in daru za opazovanje pa je uresničila svojo največjo željo – napisati roman.« (Novak, 2022).
Roman Goreča duša je ljubezenski roman s pridihom kriminalke, ki nas popelje v psihološke, notranje duševne procese posameznika – v njih se prepletajo ljubezen z razočaranjem, vzorci družbe s kriminalom in zlorabami, življenjske preizkušnje z upanjem in želja po lastnem obstoju. V zgodbi smo priča življenjskim tegobam mlade zapostavljene ženske, ki se bojuje s travmami iz zgodnjega otroštva, pa tudi njeni osebnostni rasti in iskanju smisla, ljubezni v sebi in do sebe. Govori o ženski, ki se skozi trpečo in bolečo izkušnjo nauči stati in obstati sama. Ko spozna, da obstajajo meje zgolj v naših možganih in da se lahko marsikatera ovira premaga, vstopi v neko drugo dimenzijo dojemanja sveta okoli nje, ki ji vlije moč in življenjski elan, predvsem pa odkrije lepoto v sebi. (Vir besedila: Daša Medvešček)

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina