Velikost črk Kontrast

Pogovor z avtorjem Milanom Petkom Levokovom

  • Začetek dogodka: četrtek, 10 november 2022
  • Konec dogodka: četrtek, 10 november 2022
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V četrtek, 10. novembra 2022, ob 18. uri vabljeni na pogovor z avtorjem Milanom Petkom Levokovom: Pisati in zakaj pisati - kratek pregled literarnega ustvarjanja avtorja. Pogovor z njim bo vodila dr. Tanja Badalič.

Milan Petek Levokov (1960) je bil rojen na Ptuju. Po študiju prava na ljubljanski univerzi že vrsto let živi in dela v Novi Gorici kot sodnik na sodišču. Piše poezijo ter prozo; znanstveno fantastiko, humor in satiro, postmoderno in potopisno prozo, romane ter realistične novele za odrasle in kratko prozo za otroke in mladino. Za oddajo Lahko noč, otroci na Radiu Slovenija je prispeval že več kot sto svojih pravljic.
Objavlja v slovenskih literarnih revijah za odrasle in otroke, tudi v zamejstvu, ter na Radiu Slovenija in Radiu Trst. Ima 55 samostojnih knjižnih izdaj, njegova proza ter poezija pa sta tudi objavljeni v antologijskih zbirkah z drugimi avtorji. Njegove knjige – romani, pesniške zbirke in pravljice za otroke so prevedene in izdane tudi v tujini, v srbskem in angleškem jeziku. Za knjigo za otroke Maček Ferdo, izdano v Srbiji, je bil nagrajen z nagrado Sunčani sat (Sremska Mitrovica, 2016).

Dogodek poteka v okviru Goriških literarnih prepletanj, ki letos obeležujejo 10-letnico ustvarjanja.
Informacije: Zveza kulturnih društev Nova Gorica T: 05 333 03 11 / 15

Dogodek bo v Goriški knjižnici pri klavirju. Lepo vabljeni

Organizacija

  Podpora

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina