Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Anje Mugerli Pričakovanja

  • Začetek dogodka: sreda, 08 marec 2023
  • Konec dogodka: sreda, 08 marec 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V sredo, 8. marca 2023, ob 18. uri bomo pobliže spoznali avtorico Anjo Mugerli, ki bo v pogovoru s pesnico Katarino Gomboc Čeh predstavila svoj novi roman Pričakovanja. Mlada igralka Lea Klančič bo prebrala nekaj odlomkov. Roman je izšel pri Cankarjevi založbi v letu 2023.
Dogodek je uvrščen v okvir Festivala literature sveta – Fabula 2023: marec je Fabulin vseslovenski mesec branja. Avtorica in moderatorka prireditve se bosta v pogovoru dotaknili tudi kratkoprozne zbirke Čebelja družina.

Dogodek ob dnevu žena bo pri klavirju. Prijazno vabljeni.

O avtorici
Anja Mugerli (1984) je objavila roman Spovin (Litera 2017) ter kratkoprozni zbirki Zeleni fotelj (Litera 2015) in Čebelja družina (Cankarjeva založba 2020), za katero je leta 2021 prejela nagrado Evropske unije za književnost in je v letu 2023 dočakala tudi prve prevode.

O knjigi
V drugem romanu Anje Mugerli spremljamo zgodbo Jane in Primoža, ki si želita otroka, na to, da je že skrajni čas za naraščaj, ju ves čas opominja tudi okolica. Njuno pričakovanje se že kmalu izkaže za nič kaj veselo, temveč zelo mučno in boleče.

Avtorica v romanu odkrito spregovori o neplodnosti, umetni oploditvi, splavu – temah, ki so danes še vedno tabuizirane. V središču pisanja je ženska, njene družbene vloge, predvsem pa njeno telo, ki je do konca razgaljeno in postavljeno na ogled skupaj z občutki osamljenosti, praznine in krivde. (Vir: Mladinska knjiga na dan 22. 2. 2023)

Dostopnost knjige v Goriški knjižnici lahko preverite tukaj.

logo Fabula

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina