Velikost črk Kontrast

Gledališki eksperiment Beli zajec, rdeči zajec

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 13 marec 2023
  • Konec dogodka: ponedeljek, 13 marec 2023
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 13. marca 2023, ob 18. uri lepo vabljeni k spremljanju gledališkega eksperimenta Beli zajec, rdeči zajec. Igralka bo dramsko besedilo prejela šele na predstavi, tako da bomo spremljali enkratni dogodek, igra pa tudi ne potrebuje scenografije, režije ali vaj.

Predstava ni primerna za mlajše od 12 let.

Dogodek nastaja  v sodelovanju s SNG Nova Gorica in bo pri klavirju. Lepo vabljeni.

O avtorju in projektu
Vsako leto 13. marca praznujemo trdoživost živega gledališča po vsem svetu s predstavami najuspešnejšega besedila iranskega gledališkega ustvarjalca Nassima Soleimanpourja Beli zajec, rdeči zajec, tokrat prvič tudi v Novi Gorici.
Brez vaj, brez režiserja, na različnih lokacijah po mestu, ob isti uri, vsakič z drugim igralcem, z zapečateno ovojnico z besedilom, ki ga igralec še nikoli ni videl. Mednarodno priznana predstava Beli zajec, rdeči zajec je drzen gledališki eksperiment in močan dokaz o transgresivnosti in transformativnosti gledališča.
Na treh različnih lokacijah bodo tri igralke z besedilom, ki ga bodo prvič dobile v roke prav v tistem trenutku, v živo (pred publiko) odigrale predstavo. Ena od lokacij je Goriška knjižnica Franceta Bevka. Igra ne potrebuje scenografije, režije in vaj. Gre za enkratno izkušnjo, saj bo izvajalec imel obenem premierni in zaključni večer te predstave.
Besedilo iranskega pisatelja Nassima Soleimanpourja Beli zajec, rdeči zajec je bilo prevedeno v več kot 30 jezikov, več kot 3000-krat pa so ga igrala nekatera največja gledališča in tudi pomembna filmska imena, kot so John Hurt, Whoopi Goldberg, Nathan Lane, Stephen Rea, Sinead Cusack, Marcus Brigstocke, Dominic West in filmski režiser Ken Loach.

Vir besedila in slike: SNG Nova Gorica dne 1. 3. 2023.

logo SNG NG

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina