Velikost črk Kontrast

DGK: Glasbeni koncert skupine Jet Black Diamonds

  • Začetek dogodka: petek, 09 junij 2023
  • Konec dogodka: petek, 09 junij 2023
  • Ura dogodka: 20:00
  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V petek, 9. junija 2023, ob 20. uri vabljeni na glasbeni koncert s skupino Jet Black Diamonds.

Dogodek bo na ploščadi med knjižnico in gledališčem (ob slabem vremenu v osrednjem razstavnem prostoru knjižnice). Koncert traja eno uro.

O zasedbi
Zasedbo Jet Black Diamonds, ki izhaja iz Vipavske doline, sestavlja pet mladeničev. Povezuje jih mladostna energija in ljubezen do ustvarjanja avtorske glasbe. Stilsko neobremenjeni plujejo med različnimi glasbenimi stili, najpogosteje pa jih, po njihovih besedah, zanese v vode sodobnejših derivatov rock'n'rolla.
V letu 2021 so s svojim prvim avtorskim singlom "Retro anorak" konkretno opozorili nase. Po lokalnem je pesem obnorela še vseslovensko občinstvo in kot Popevka tedna avgusta postala najbolj predvajana skladba na Valu 202.
Par mesecev pozneje so Jet Black Diamonds zavladali na tekmovanju študentskih skupin Šourock 2021 in nato postregli z novim singlom "Še zadnjič", kateremu je sledila nominacija Zlate piščali za novinca leta. V letu 2022 so izdali svoj prvi kratkometražni album z naslovom Večvredne romance. Z albuma so kar trije singli postali popevke tedna.
V letu 2023 načrtujejo snemanje dolgometražnega prvenca, ki bi jih dokončno zasidral med najpomembnejše slovenske glasbene ustvarjalce. (Vir besedila za predstavitev: Jet Black Diamonds)

Celoten program DGK 2023 je dostopen v zgibanki (tukaj), dogodki so brezplačni. Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in TikTok.  

Organizator DGK je Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica. Sooblikovalci programa ter donatorji: AUTOMATIC SERVIS, Copigraf d. o. o., d. o. o., HIT, d. d., INCOM, d. o. o., Kulturni dom Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica, PoceniPC.com, RVG ENA, d. o. o., Zveza kulturnih društev Nova Gorica. Hvala vsem.

Foto: Andraž Dimc

logo DGK2023

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina