Velikost črk Kontrast

GOzmanjšarija

  • Začetek dogodka: petek, 15 december 2023
  • Konec dogodka: petek, 15 december 2023
  • Ura dogodka: 10:00-18:00
  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Z GOzmanjšarijo za manjšo potrošnjo in bogatejšo skupnost - sporočilo za javnost.

December je mesec velike potrošnje in nakupovalne mrzlice, ki največkrat dodatno obremeni okolje in tudi družinski proračun, zato z GOzmanjšarijo spodbujamo ponovni razmislek o nakupovalnih navadah. GOzmanjšarija namreč ponuja možnost za osvežitev predmetov in stvari, ki so z manjšimi dopolnitvami ponovno zelo uporabne za druge in s tem postanejo na novo aktualne.

Predmete, ki jih imate doma in jih ne uporabljate več, lahko prinesete na dogodek GOzmanjšarija ter s tem nekomu drugemu omogočite uporabo tega predmeta, ki pri vas doma nima več svoje namembnosti. Na dogodku boste predmete lahko izmenjali, osvežili ali pa spremenili v nekaj novega.

Z dogodkom napovedujemo tudi skorajšnjo vzpostavitev Knjižnice reči, ki bo prihodnje leto zaživela znotraj naše knjižnice. V njej si boste lahko brez dodatnih doplačil člani Goriške knjižnice izposojali razne predmete za delo in prosti čas, kot sta npr. šivalni stroj ali strojček za testenine. Da pa bo nabor predmetov čim bolj ustrezal vašim željam, vas prosimo, da do konca meseca izpolnite kratko anketo, ki jo najdete na povezavi: https://1ka.arnes.si/a/8ff450bb

Z GOzmanjšarijo želimo zmanjšati količino odpadkov, varovati naravo in s tem tudi zdravje, prihraniti denar ter spodbujati trajnostni oskrbo in ekološko usmerjenost.

Dogodek bo potekal v petek, 15. decembra 2023, od 10. do 18. ure v prostorih Goriške knjižnice.

Pridite – prinesite svoje nerabljene predmete v GOzmanjšarijo in jih na novo oplemenitite!

GOzmanjšarija bo izvedena v sklopu projekta “Spread the LOTS”, ki je del EIT skupnosti Novi evropski Bauhaus. Podpira ga Evropski inštitut za inovacije, ki je organ Evropske unije. Končni rezultat projekta bo vzpostavitev prve novogoriške knjižnice reči, ki bo vrata odprla prihodnje leto.

Nova Gorica, 1. 12. 2023

logotipi Knj reci

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina