Velikost črk Kontrast

Pogovor z Borutom Pahorjem

  • Začetek dogodka: torek, 09 januar 2024
  • Konec dogodka: torek, 09 januar 2024
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

torek, 9. januarja 2024, ob 18. uri, vabljeni na predstavitev knjižnega prvenca bivšega predsednika Republike Slovenije. 

Gostili bomo Boruta Pahorja, ki bo predstavil svoj prvenec Zmaga je začetek: priročnik za politične & druge začetnike. Knjiga je izšla pri založbi Beletrina v letu 2023. Dogodek bo moderiral gledališki pedagog, igralec, pesnik in knjižničar Kristian Koželj.

Vse življenje nas učijo, da je pot pomembnejša od cilja, nihče pa nam ne pove, da so najpomembnejše in najbolj odločilne tiste poti, ki jih začrtamo in opravimo šele po tem, ko zastavljeni cilj dosežemo. Pahorjev knjižni prvenec Zmaga je začetek nam to pot uspe predstaviti v nadvse nazorni, razgibani in s praktičnimi primeri iz domačega in mednarodnega družbenega prostora podprti pripovedi. Poti, ki jih zmagovalci uberejo po osvojenem cilju, so namreč tiste, ki med njimi začrtajo pomembne osebnostne razlike, te pa imajo velik vpliv na celo družbo. Nov začetek zmagovalcu omogoča vplivati na tok družbenih dogodkov in utreti pot tudi prikrajšanim in šibkejšim od sebe. Borut Pahor je v svojem dosedanjem političnem delovanju dokazal, da svoje poslanstvo razume precej širše in odgovorneje od zasedanja poslanskega sedeža.

(Vir slike in besedila: spletna stran založbe Beletrina: https://beletrina.si/knjiga/zmaga-je-zacetek, pridobljeno dne 18. 12. 2023.)

Dogodek pripravljamo v sodelovanju z založbo Beletrina.

Prisrčno vabljeni h klavirju!

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina