Velikost črk Kontrast

Beremo mange

  • Začetek dogodka: sreda, 10 januar 2024
  • Konec dogodka: sreda, 10 januar 2024
  • Ura dogodka: 17:00
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V sredo, 10. januarja 2024, ob 17. uri lepo vabljeni na literarno srečanje ob branju mang. Z nami bo mentor in pobudnik srečanja Bojan Planinc v okviru AruKo Sprehod do Japonske pop kulture, pri katerem boste lahko prek pogovora in vprašanj izvedeli še marsikaj zanimivega.

Vabljeni na druženje v domačem knjižnem okolju z enodnevnim bralnim kotičkom, posvečenim Japonski pop kulturi. Enourno srečanje, druženje in spoznavanje mang je vabilo poznavalcev iz Nove Gorice.
Raznolikost vsebine vas bo popeljalo, k ogledu branju, listanju in spoznavanju mang v različnih jezikih. Mange bodo v japonskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku, saj ob branju mang spoznavamo in se tudi učimo tujih jezikov. Srečanje je namenjeno vsem ciljnim skupinam; otrokom, mladim, staršem in starejšim, ki želijo poglobiti svoje vedenje v ta pisani svet. V Novi Gorici že deluje Manga anime Klub središče, z njim se nastajanje anime skupnosti v mestu povečuje in hkrati vpliva tudi na poznavanje Japonske pop kulture. (Vir besedila: Neja Grižon, AruKo Sprehod do Japonske pop kulture)

Kaj so Mange
»Manga je izraz za japonski tip stripa, ki se praviloma bere z desne strani proti levi. So večinoma v obliki formata A5, nekatere lahko obsegajo tudi po 600 strani, najočitnejše razlike pa se kažejo v risbi. Zaradi vseh razlik pojma manga ne smemo enačiti z izrazom strip, saj je manga malodane umetniško delo, v katero avtor vloži veliko truda.
Manga postaja po svetu vse bolj priljubljena in tudi v našem prostoru počasi pridobiva veljavo in prepoznavnost. Obstaja v več žanrih in je zelo raznolika, zato je priljubljena med vsemi in ne samo mlajšimi generacijami.«(Vir besedila: spletna stran Mladinske knjige: manga v Konzorciju)

Dogodek bo pri klavirju. Lepo vabljeni.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina