Velikost črk Kontrast

Predstavitev knjige Menjam strah za sladoled

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 26 februar 2024
  • Konec dogodka: ponedeljek, 26 februar 2024
  • Ura dogodka: 18:00
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V ponedeljek, 26. februarja 2024, ob 18. uri lepo vabljeni na predstavitev prvenca Samante Kobal z naslovom Menjam strah za sladoled. Knjiga je izšla leta 2023 pri založbi Malinc.

Pogovor z avtorico bosta vodili dijakinji četrtega letnika gledališko-filmske smeri Gimnazije Nova Gorica Eneja Štemberger in Stala Kmetec Razpor. Sodelovala bosta tudi dijaka iste smeri Maj Bolčina in Martina Gruden.

Dogodek bo pri klavirju. Prijazno vabljeni.

O avtorici
Samanta Kobal kot diplomirana dramaturginja in gledališka pedagoginja svoja znanja že več let predaja dijakom gledališkega oddelka na Gimnaziji Nova Gorica, je soustanoviteljica gledališke šole, področna urednica otroškega časopisa Svetilnik, delala pa je tudi kot višja predavateljica na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Njeno raziskovalno področje skupaj z gledališko pedagogiko vključuje pripovedovanje, ki se mu posveča kot doktorska študentka na isti fakulteti. Pri tem jo še posebej zanima preplet pripovedništva z vizualnim svetom.
O knjigi
Šestnajstletni Tomaž živi običajno življenje najstnika: med poukom najraje strmi skozi okno in čas po šoli preživlja s prijatelji. Ko se v njegov blok preseli družina iz Rima, spozna Tereso, ki postane njegova sošolka in s katero se hitro zbližata. Stvari se zapletejo, ko se izkaže, da Teresi sledi tolpa nestrpnih nasilnežev. Nenadoma so Tomaž in njegovi prijatelji prisiljeni razmišljati o temah, za katere so prej verjeli, da jim še niso dorasli. Kaj je nestrpnost, kaj prijateljstvo, kako premagati strah in kaj pomeni ravnati odgovorno? Napeta zgodba o odraščanju v obmejnem okolju je spretno začinjena z uporabo italijanščine in narečnega govora.  (Vir besedila: Založba Malinc na dan 12. 2. 2024)

Dostopnost knjige v Goriški knjižnici lahko preverite na tej povezavi.

logo Malinc

 

 

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina