Velikost črk Kontrast

Skrito – odkrito – ohranjeno – dostopno

  • Začetek dogodka: petek, 03 december 2021
  • Konec dogodka: petek, 31 december 2021
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Ob 3. decembru, ko praznujemo Ta veseli dan kulture, smo v knjižnici pripravili že četrto razstavo iz sklopa Skrito – odkrito – ohranjeno – dostopno, s katero predstavljamo, kaj smo v letu 2021 digitalizirale splošne knjižnice na Goriškem območju.

Pet plakatov in pet vitrin prinaša predstavitev Digitalne knjižnice Slovenije, sodelovanja splošnih knjižnic na območju, gradiva, ki smo ga digitalizirali, in izvirnikov, ki jih hranimo. Na računalniški tablici, ki je na razstavi, lahko na dLib tudi pokukate. Spomnili smo se še na 170. obletnico rojstva Simona Rutarja, zgodovinarja, arheologa, geografa in zbiratelja ljudskega slovstva s Tolminskega, in 140. obletnico smrti Josipa Jurčiča, avtorja prvega slovenskega romana, pisatelja in časnikarja.

Razstava je nastala v Goriški knjižnici in bo v prihodnje gostovala tudi vseh treh knjižnicah na območju. Pri nas je na ogled na mladinskem oddelku od 3. do 31. decembra 2021. Vabljeni.

logo Ta veseli dan

Obvestilo
Pri organizaciji in izvedbi dogodka bomo spremljali pogoje PCT ter upoštevali priporočila za preprečevanje širjenja bolezni covid-19.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina