Velikost črk Kontrast

Umetnine iz papirja

  • Začetek dogodka: ponedeljek, 04 september 2017
  • Konec dogodka: sobota, 16 september 2017
  • Ciljna skupina: Otroci, Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

Dijakinje Dijaškega doma Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina z razstavo svojih izdelkov dokazujejo, kaj vse zmorejo spretne roke in domišljija. Ogledate si jo lahko na razstavnem prostoru mladinskega oddelka od 4. do 16. septembra 2017.

Razstavo gostimo v sodelovanju z Lavričevo Knjižnico Ajdovščina.

Vabljeni.

 

V Lavričevi knjižnici so razstavo že gostili, Marija Bajc je o njej zapisala:

IZ TAKE SO SNOVI KOT SANJE

V šolskem letu 2016/2017 so dijaki Srednje šole Veno Pilon v okviru interesne dejavnosti USTVARJALNICE ustvarjali izdelke iz papirja.

S svojo aktivnostjo so želeli dokazati, da so vsi odpadni materiali surovina za nekaj novega. Iz papirja so namreč nastajali izdelki na popolnoma nov način, za nov namen, predvsem pa s prijaznimi rešitvami do okolja.

Dijaki se zavedajo, da varovanje okolja postaja ena najpomembnejših nalog v globalnem smislu, zanj pa lahko veliko naredimo tudi pri povsem vsakdanjih aktivnostih in tudi pri delu.

Pod njihovimi spretnimi prsti so tako nastale prave mojstrovine, majhne in velike, skromne in razkošne, igrive in resne – vse pa enkratne in neponovljive.

Najprej so bile ne ogled postavljene v prostorih šole, potem pa je bila dana pobuda, da bi se preselile v Lavričevo knjižnico. Z veseljem smo jo sprejeli, saj si knjižnice brez papirja ne moremo predstavljati.

Dali smo ji tudi naslov, ki na to posebej opozarja - IZ TAKE SO SNOVI KOT KNJIGE.

Razstavljenih izdelkov je mnogo, manjši (košarice, nakit, okvirji za slike, polžki …) so svoj prostor našli v papirnati omari, s papirjem oblepljena miza in dva stola sta za nekaj časa postala naša čitalniška predmeta, papirnata skodelica nas vabi k prebiranju Cankarjeve Skodelice kave, čajna vrečka na plakatu v ozadju pa je taka, da bi jo kar prijeli.

Na galeriji so našle svoje mesto čudovite sovice, papirnate hiške, ki so nastale iz odrabljenih papirnatih rolic, in nekaj ptičjih kletk, v delo katerih je vloženih mnogo ur upogibanja strani starih telefonskih imenikov.

Tu je še papirnata gospodična, za koga morda nevesta s klobukom, zraven nje pa papirnati salonarji, dežnik, košara in šopek cvetja.

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina