Velikost črk Kontrast

Časopisna zbirka

Časopisna zbirka

Časopisi in revije

Na časopisnem oddelku hranimo bogato zbirko časopisov in revij. Poleg dnevnega časopisja imamo številne slovenske strokovne revije ter poljudne časopise v angleškem, nemškem, francoskem, italijanskem in hrvaškem jeziku. Prav posebno pozornost namenjamo zbiranju in hranjenju domoznanskega časopisja; to so tisti naslovi, ki izhajajo na Goriškem oz. Severnem Primorskem ter v delu Furlanije Julijske krajine.

Dostop do zadnjih številk, ki so razstavljene na policah in v dvižnih predalih, je prost. Za starejše letnike, ki jih hranimo v policah in v dveh skladiščih, se je potrebno obrniti na bibliotekarje.

Gradiva ne izposojamo na dom in je namenjeno čitalniški uporabi na oddelku. Z določenimi omejitvami ga lahko fotokopiramo, skeniramo ali fotografiramo. Nekaj naslovov, ki so dostopni na mikrofilmih, si lahko ogledate na dveh mikročitalcih in tudi natisnete kopijo. Gradivo (z nekaj izjemami) trajno hranimo.

Poleg aktualne zbirke časopisov in revij imamo številne stare časopise (npr. Kmetijske in rokodelske novice, Ljubljanski zvon, Slovenski poročevalec, Goriška straža idr.), gledališke liste, nekatera glasila šol in podjetij ter mikrofilme.

Uporaba računalnikov in čitalnica

Na oddelku sta dva računalnika, ki sta povezana z barvnim tiskalnikom. 

Slabovidni uporabniki

Na enem od računalnikov je za slabovidne uporabnike nameščeno elektronsko povečevalo. Na tem računalniku je dostopnih tudi več elektronskih knjig.

Za učenje je obiskovalcem na voljo čitalnica z individualnimi mizami, ki so opremljene s priključki za prenosnike in s svetilkami. Čitalnica je namenjena študiju, zato uporabnike prosimo, da s svojim delom ne motijo ostalih.

 

 

  Kontakt
Časopisna zbirka
  05/ 330 91 17
  05/ 330 91 18
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.