Velikost črk Kontrast

Zbirka avdio in video gradiva

Zbirka avdio in video gradiva

Avdio in video zbirka Goriške knjižnice obsega skupno približno 20.000 enot, vključuje pa glasbene in neglasbene oziroma govorne zgoščenke ter DVD-je in BD-je (blu-ray ploščke).

Gradivo je razporejeno po oddelkih: za predšolske in mlajše otroke na oddelku za cicibane, za starejše otroke in mladino na mladinskem oddelku v pritličju knjižnice, za starejšo mladino in odrasle pa v prvem nadstropju.

Za otroke in mladino v pritličju

Izbira je pestra: otroške pesmice in pravljice slovenskih ali tujih avtorjev ter poučno gradivo za otroke in mladino, zanje so tudi posnetki slovenskih in tujih risank, risanih, lutkovnih, otroških in mladinskih filmov.
Na mladinskem oddelku je na voljo še nekaj videokaset s poučno vsebino in filmi, ki jih še ni bilo mogoče nadomestiti z DVD-ji.

Za odrasle v 1. nadstropju

Tu so postavljene zgoščenke slovenskih in tujih avtorjev in izvajalcev, razporejene glede na glasbeno zvrst: jazz, blues, new age, etno, popularna, klasična, filmska glasba idr.

Video gradivo je urejeno ločeno na slovenske, jugoslovanske in tuje igrane filme, biografske, poučne, izobraževalne in dokumentarne filme.

Avdio in video zbirka sta zaradi kakovosti, vsebinske raznolikosti in široke namembnosti zelo zanimivi in vsekakor vredni ogleda.

 

  Kontakti
Oddelek za cicibane Oddelek za mladino Strokovni oddelek Nabava in obdelava AV gradiva

 

  05/ 330 91 25

 

  05/ 330 91 27

 

  05/ 330 91 14

Zdenka Kuštrin
  05/ 330 91 36
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.