Velikost črk Kontrast

O PROJEKTU

Oskar Kogoj je eden izmed slovenskih najvidnejših (industrijskih) oblikovalcev sodobnega časa. Danes je širši javnosti poznan predvsem kot umetnik oziroma oblikovalec dekorativnih izdelkov, vendar njegov opus obsega precej širši spekter oblikovanja.

Glavni namen projekta je zbrati čim več podatkov o njegovemu življenju, o delu in izdelkih ter njegova osebna pričevanja. Projekt poteka od junija 2021 do junija 2023 v več korakih, rezultat pa bo popis del in izdelkov, beleženje njegovih pričevanj, kratek dokumentarni film ter oblikovanje potujoče zbirke gradiva o njem. Digitalna baza vseh podatkov bo dostopna širši javnosti.

Naša knjižnica bo sodelovala pri vzpostavitvi bibliografije in popisu del ter pripravi potujoče zbirke. Veselimo se sodelovanja.

REZULTATI PROJEKTA

April, maj, junij 2023

Kogoj KK RenceV Goriški knjižnici smo pripravili manjšo potujočo razstavo, ki je bila v aprilu in maju 2023 na ogled v krajevnih knjižnicah Šempeter, Prvačina, Renče, Branik in Miren, zakrožila pa je tudi z našim bibliobusom. Novica je dostopna tukaj.

 

V knjižnici je nastal je popis stotih enot izbrane bibliografije Oskarja Kogoja. Bibliografija je dostopna tukaj in na spletni strani Galerije Oskar Kogoj.

Vsi rezultati projekta Oskar Kogoj – življenje in delo, ki so nastali pod okriljem vodilnega partnerja LAS V objemu sonca, so predstavljeni na spletni strani Galerije.

Oktober 2022
Brez naslovaVabljeni k ogledu izobraževalnega filma Oskar Kogoj - OD IDEJE DO IZDELKA. Na voljo je v štirih različicah: slovenski, angleški, za gluhe in naglušne ter slepe in slabovidne.
Dostopen je na spletni strani Galerije Oskar Kogoj na tej povezavi.

 
POVEZAVE IN SODELUJOČI
 
Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.
 
 
logo Las OK

Foto prispevka: arhiv GK