Velikost črk Kontrast

Trajnostna moda in ponovna uporaba oblačil

  • Začetek dogodka: petek, 15 december 2023
  • Konec dogodka: petek, 15 december 2023
  • Ura dogodka: 17:00-19:00
  • Ciljna skupina: Mladina, Odrasli
  • Kraj dogodka: Centralna knjižnica

V petek, 15. decembra 2023, od 17. do 19. ure vabljeni na delavnico Trajnostna moda in ponovna uporaba oblačil.

Delavnica se začne s krajšo predstavitvijo pomena trajnosti v modi ter z razpravo o vplivu modne industrije na okolje in pomenu ponovne uporabe (kako nakupovati modno in trajnostno, nasveti za premišljen nakup oblačil).
Naučili se bomo prepoznavati kakovostne in trajnostne materiale, govorili o »zero waste« modi in o kapsulni garderobi (koncept in ustvarjanje), spoznali bomo osnove in principe recikliranja in ponovne uporabe oblačil (kako oceniti, ali je oblačilo primerno za reciklažo, ponovno uporabo, ideje za preoblikovanje oblačil, predstavitev različnih načinov, kako lahko stara oblačila doživijo novo življenje.)
V praktičnem delu se bomo tudi sami preizkusili v preoblikovanju oblačil, ki jih bomo na koncu tudi pokazali.
Voditeljica delavnice, Teja Kodre, bo z veseljem odgovorila na vsa vaša vprašanja in vam pomagala z nasveti.

O voditeljici
Teja Kodre, modna oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke Karmina, je svojo kariero posvetila razvoju edinstvenega pristopa k trajnostni modi. Ima več kot 18 let izkušenj v šivanju in oblikovanju, kjer združuje tradicijo in sodobnost in ustvarja oblačila, ki niso samo vizualno privlačna, ampak tudi etično izdelana in okolju prijazna.
Karmina se osredotoča na kapsulno garderobo, ki ponuja časovno neomejena in po meri izdelana oblačila. Vsak kos je oblikovan s posebno pozornostjo do funkcionalnosti, udobja in trajnosti. Oblikovalka verjame, da moda ni zgolj sledenje trendom, ampak je tudi izraz osebnega stila in odgovornega odnosa do okolja.
Z blagovno znamko Karmina stremi k zagotavljanju kakovosti in individualnosti, kjer vsak kos oblačila nosi svojo zgodbo. S svojim delom v Karmini dokazuje, da je mogoče združiti ljubezen do mode z zavestnim in odgovornim pristopom k proizvodnji in potrošnji.

Celoten program GOzmanjšarije je dostopen na tej povezavi.

Lepo vabljeni!

Filtri dogodkov

Kraj dogodka

Tip dogodka

Ciljna skupina